Gündem
  • 30.4.2015 23:24

Kürtlerden Demirtaş'a KABE öfkesi

Kürtlerden Demirtaş'a sert tepki!
Diyarbakır İnanç Özgürlüğü Platformu, yaptığı yazılı açıklamayla HDP Genel Başkanı Demirtaş'ın 'Kabe' benzetmesine sert tepki gösterdi

Seçim öncesi Din Kültürü dersi ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldıracaklarını söyleyen HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın İslâm'ın kutsallarını ayaklar altına alarak sarf ettiği "Kâbe Müslümanlar için neyse işçiler açısından da Taksim olmazsa olmaz bir yerdir" şeklindeki sözlerine tepki gösteren Diyarbakır İnanç Özgürlüğü Platformu, bu ifadelerin İslam'a ve Müslümanların kutsal değerlerine yapılmış bir saygısızlık ve hakaret olduğunu belirtti.

Diyarbakır İnanç Özgürlüğü Platformu, yaptığı yazılı açıklamayla HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Kabe Müslümanlar için neyse işçiler açısından da Taksim olmazsa olmaz bir yerdir" sözlerine sert tepki gösterdi.

DENSİZLİK VE HADDİNİ AŞMAK...

Müslümanlar için Kabe'nin yeryüzünde inşa edilmiş, en kutsal mekan olduğu vurgulanan açıklamada, "Allah'ın evi olarak tanımlanan bu kutsal mekanı sıradanlaştırmak, basite indirgemeye çalışmak densizlik ve haddini aşmak olarak nitelendiriyoruz." ifadelerine yer verildi.

HDP'li yetkililerin sık sık yapmış oldukları açıklamalarında İslam'a ve Müslümanların kutsal değerlerine saldırıyı bir politika olarak benimsemiş olmasının manidar olduğu vurgulanan açıklamada, Müslüman Kürt halkının İslam'ı değerlerine ve kutsal mekanlarına göstermiş oldukları hassasiyete nispet edercesine bir yaklaşım sergilenmesinin, bu halka yapılmış bir saygısızlık olduğu kaydedildi.

DİNİ DEĞERLERE SAYGISIZLIK
Bu Partinin üst düzey yetkilileri daha önceleri de buna benzer densiz açıklamalarda bulunduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Örneğin "Ramazan ve Kurban bayramından vazgeçeriz, ama Nevrozdan vazgeçmeyiz" " Namus toplumsal Kabustur" "Aile Kadın için açık cezaevi değil, açık mezardır" "Em jınen, ne namusa kesinen (Biz kadınız, kimsenin namusu değiliz" gibi sözleri Müslüman Kürt halkımızı yüreğinden hançerlemiş ve dini değerlerimize saygısızlık yapmıştır.

MÜFLİS TÜCCAR
Dinin toplumsal yaşamda alın teri ve emeğini kutsal kıldığı işçiliği ve işçilerin haklı mücadelesini din dışı ve İslam karşıtı olarak topluma lanse etmeye çalışması HDP'nın gerçek yüzünü ortaya koymaktadır. Komünizm ve sosyalizme ait köhnemiş düzenin tarihin çöplüğünde olan bir zihniyeti yeniden Müslüman halkımıza dayatmaya çalışması "Müflis tüccar eski defterleri karıştırırmış" misali gericiliğin ve yobazlığın yeni bir örneğidir."

HDP'nin İslam dininin kutsal değerlerini hedef alan ve Müslüman Kürt halkının yaşamına ve kültürel değerlerine saldırı niteliği taşıyan bu tür açıklamalarının kınandığı açıklamada, HDP eş başkanına, bu yersiz açıklamalarından ötürü özelde işçi ve emekçilerden genelde de tüm Müslüman halkımızdan da özür dilemeye çağrısı yapıldı.

Açıklamada son olarak, "HDP'li yetkililerin bu tür yersiz ve densiz açıklamalarına tepki olarak Müslüman halkımızın duyarlılık göstermesini bekliyoruz. Duyarlı Sivil Toplum Kuruluşlarını da İslam dinine ve dinin değerlerine hakaret içeren bu tür açıklamalara yönelik tepkilerini ortaya koymalarına davet ediyoruz." denildi.
Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:44

İLGİLİ HABERLER