Gündem
  • 24.8.2009 00:04

KURTULMUŞ: 'KÜRT VE TÜRK MİLLETİ GÖKTEN ZEMBİLLE İNMEDİ!..'

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "demokratik açılım" konusunda değerlendirmelerde bulundu.
Kurtulmuş, partisinin Bursa İl Başkanlığı'nca Yıldırım Belediyesi Spor Kompleksi'nde düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Kurtulmuş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "demokratik açılım" çalışmaları kapsamında İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın kendilerini ziyaret ettiğini hatırlattı. Hükümetin şu an elinde belli bir yol haritası, hazırlanmış bir proje bulunmadığını savunan Kurtulmuş, bu nedenle hükümetin projesine destek vermek, karşı olmak ya da alternatif sunmak gibi bir noktada olmadıklarını
söyledi. Kurtulmuş, parti olarak, 25 yıldır devam eden "bu kirli oyunun" sona erdirilmesi, Türkiye'de akan kardeş kanının durdurulması yolunda bütün iyi niyetli çalışmalara destek verdiklerini söyledi. Ülkenin son günlerde Türkiye Cumhuriyeti'nin en zor meselelerinden birini konuştuğunu dile getiren Kurtulmuş, "Bu mesele, 'bir müddet diğer siyasi konularda olduğu gibi konuşuruz, ondan sonra topu taca atarız, işi rafa kaldırırız' üslubuyla rafa kaldırılabilecek bir konu değildir. Bu konu bu kadar yüksek beklentiler ortaya çıktıktan sonra mutlaka çözümlenmek zorundadır. Aksi taktirde korkarım ki aşırı uçlar, eğer bu konu sonuçlanmadan bitirilirse, aşırı uçlar buradan güçlenmiş olarak çıkarlar. Sayın başbakan olmak üzere hükümete, hükümet yetkililerine, ana muhalefet partisine ve parlamento içindeki diğer bütün partilere, bütün siyasi kanaatlere önemli görevler ve sorumluluklar düşüyor. Bir vatansever olarak herkese üsluplarına dikkat etmeleri gerektiğini ve konunun anlamsız tartışmaların yapılabileceği bir konu olmadığını belirtmek istiyorum" dedi.
Konunun "mahalle üslubuyla, kavga eder bir üslupla" çözülemeyeceğini dile getiren Kurtulmuş, "Hiç kimse bir diğerine karşı hakaret içerecek söz söyleyemez. Bu çözümde üç temel kavrama dikkat çekiyorum. Bir iyi niyet, iki feraset ve üç kararlılık. Bu üçü olmadığı taktirde bu sorunun çözümü görünmüyor. Herkesi iyi niyet, feraset ve kararlılığa çağırıyorum. Herkesi sorumluluklarını her zamankinden daha fazla kuşanmaya davet ediyorum. Bu iş; sokak üslubuyla, kavga edilerek çözülecek bir iş değildir. Türkiye bu sorunu başarmak zorundadır. Bin 100 senedir bu topraklarda kardeş ve akraba olarak birlikte barış içinde yaşamış, aynı medeniyetin, aynı inancın, aynı coğrafyanın çocukları arasına bir fitne ekilmiş. 25 yıldır var olan bu fitneyi ortadan kaldırmak ve bu ülkenin insanlarına yeniden barış, esenlik içinde yaşatacak bir çalışma yapmamız, bir sonuca ulaşmamış lazım. Ben ümit ediyorum buradan Türkiye için hayırlı bir sonuç çıkacaktır'' diye konuştu.
Açılıma ilişkin kendi görüşlerini İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a verdiklerini ifade eden Kurtulmuş, parti olarak bu sorunun üstesinden gelebileceklerini söyledi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:34

İLGİLİ HABERLER