Gündem
  • 27.7.2009 00:00

KURTULMUŞ: 'TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ SP'DE...'

SP'nin Sivas 4'üncü Olağan Konguresi Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. Kongreye Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, kan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, Tarım eski Bakanı Musa Demirci ile çok sayıda partili katıldı. Partililerin ayrı yerlerde oturduğu kongrede seçime Halil İbrahim Karademir tek liste ile girdi. Genel Başkan Kurtulmuş, yaptığı konuşmada Sivas'ın Türkiye ve Milli Görüş tarihinde önemli yeri bulunduğunu belirterek, şöyle dedi:

“Sivas'a biz sahip çıkacağız. Sizler de aynı şekilde bize sahip çıkacaksınız. Sivas'ı yeniden Milli Görüş'ün Kalesi yapacaksınız. Saadet Partisi, Türkiye'nin geçmişini, tarihini medeniyetini teşkil eden bir partidir. Saddet, Türkiye’nin geleceğinin adresi olan bir partidir. 26 Ekim Kongresi ardından Türkiye'de yeni bir dönem başladı. O zaman ne dedik; Saadet Partisi bu ülkenin anamuhalefet partisidir.”

SP'nin Meclis'te düzenledikleri basın toplantısından sonra mayın yasası tasarısına karşı Türkiye'de ciddi hareketlenme olduğunu, Anayasa Mahkemesi'nin Cumhurbaşkanının onayladığı bu yasayı kısmen de olsa veto ettiğini anlatan Numan Kurtulmuş, Ergenekon Operasyonu ve davasına değinirken şöyle dedi:

“Son dört aydır Ergenekon ile yatıp- kalkıyoruz. Ülkede magazinsel olarak Ergenekon konuşuluyor. Ama bizim Ergenekon için 8-9 ay önce söylediklerimize millet şimdi geliyor. Bir sürede darbe yazılı kağıt sahtem iyidi gerçek miyidi o tartışıldı. Şimdi hiç kimse konuşmuyor. Onun arkasından askerler sivil mahkemede yargılansın mı yargılanmasın mı o tartışılıyor. Hükümet güzel bir iş yaptı. Yasayı çıkardı. Ama biz orada da dedik ki Anayasa'nın 145'inci maddesi durduğu sürece bu çıkardığınız yasa da geri gidecektir. Öyle de oldu. Şimdi ise hakimler savcılar yüksek kurulunun kararları konuşuluyor. 1 hafta sonra bu da unutulur. Kim kime yargı olsun asker mi hükümetin üstünde yargı olsun yargı mı hepsine hükmetsin hangisi hakim olsun bu tartışılıyor.”

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:05

İLGİLİ HABERLER