Medya
  • 27.11.2019 22:40

Kuruluş Osman'a bomba transfer

İlk bölümüyle büyük beğeni toplayan Kuruluş Osman dizisine Eren Vurdem de dahil oldu. Başarılı oyuncu Konur Alp karakterine can verecek.

Atv ekranlarında ilk bölümüyle izleyici karşısına çıkan Kuruluş Osman, büyük beğeni topladı. İlerleyen bölümlerde heyecanın tavan yapacağı Kuruluş Osman'a Söz dizisinden bomba bir isim katılıyor. Söz dizisinde Ateş karakterine hayat veren Eren Vurdem, Kuruluş Osman kadrosuna dahil oldu.

Kuruluş Osman'a bomba transfer

Kuruluş Osman dizisinin kadrosuna 2. Bölümde Eren Vurdem dahil oldu. Eren Vurdem, tarihi dizide Osmanlı Devletinin kuruluşunda hizmeti geçen ilk Türk kumandanlarından Konur Alp karakterini canlandıracak. Peki, Eren Vurdem’in canlandırdığı Konur Alp kimdir?

Konur Alp, Osmanlı Devletinin kuruluşunda hizmeti geçen ilk Türk kumandanlarından biridi. Konur; halk dilinde esmer, açık kestane renginde olan demektir.

Osman Gazi, 1300 yılından îtibaren, Bizanslılara karşı mücadeleye girişince, yanında Akça Koca, Samsa Çavuş, Aykut Alp ve Abdurrahman Gazi gibi silah arkadaşları ile birlikte Konur Alp de bulunuyordu. Orhan Gazi daha babasının sağlığında askerî idareyi eline aldığından, Karadeniz’e doğru olan bölgenin zaptına Konur Alp’i gönderdi.

Konur Alp, Akyazı, Mudurnu ve sonradan kendi adı verilen Melen Çayı havzasını fethetti. Gazi Abdurrahman’la birlikte Aydos’u aldı. Bursa’nın fethinde (1326) büyük kahramanlıklar gösterdi ve aynı yıl içinde vefat etti. Konur Alp’in vefatından sonra, idaresindeki yerler birleştirilerek Şehzade Murad’ın emrine verildi.

Konur Alp'in mezarının nerede olduğu kesin olarak bilinmemekte, fakat Düzce taraflarında olduğu tahmin edilmektedir. Söğüt'te türbe bahçesindeki kabir, makamdır. Asıl kabri değildir Asıl kabri düzcenin Konuralp mahallesinde şehir merkezindedir.

İsmi Düzce'nin Konuralp mahallesinde isminde yaşamaktadır. Ayrıca, Adapazarı'nın Hendek ilçesinin de bir dönem Konuralp adıyla anıldığı, Melen Çayı vadisinin tamamının da Konuralp Eli (bazı kaynaklarda Konrapa) şeklinde adlandırıldığı bilinmektedir.

Bugün Kırıkkale Keskin'deki Konur Kasabası ve Konur Köyleri (Konur Hacıobası, Konur Danacıobası vb) Konuralp soyundan gelen aşiretler tarafından kurulmuştur.

Güncellenme Tarihi : 27.11.2019 21:37

İLGİLİ HABERLER