Yaşam
  • 18.3.2020 12:41

Kuruluş Osman'ın Selcan Hatun'u Didem Balçın'dan çok özel itiraflar...

Kuruluş Osman'ın Selcan Hatun'u Didem Balçın'dan samimi itiraf! Didem Balçın: İnsanlar tanıyamıyorlar 'Bu sen misin?' diyorlar...

ATV'nin reyting rekorları kıran dizisi Kuruluş Osman'da Selcan Hatun'u canlandıran güzel oyuncu Didem Balçın, samimi açıklamalarda bulundu. Dönem işinde yer alan bir oyuncunun güzellik kaygısı duymaması gerektiğini söyleyen Didem Balçın, "Eskiden fotoğraf çekilirken nereden güzel gözüktüğüme dikkat eder, ona göre poz verirdim. Artık nasıl göründüğümü hiç önemsemiyorum. Böyle bir kaygım yok" dedi. Bir yandan dizi, bir yandan tiyatro çalışmalarını yürüten, yakın zaman önce 6 aylık sevgilisi Can Aydın'la nişanlanan Didem Balçın GÜNAYDIN'a konuştu. İşte Kuruluş Osman'ın Selcan Hatun'u Didem Balçın'dan çok özel itiraflar...

Kuruluş Osman'ın Selcan Hatun'u Didem Balçın'dan samimi itiraf! Didem Balçın: İnsanlar tanıyamıyorlar  'Bu sen misin?' diyorlar...

Bir yandan dizi, bir yandan tiyatro çalışmalarını yürüten, yakın zaman önce 6 aylık sevgilisi Can Aydın'la nişanlanan Didem Balçın'la, ablasının Arnavutköy'de açtığı mekanda bir araya geldik.

Şu anda iki tane tiyatro oyununda, bir de dizide yer alıyorsunuz. Yorucu olmuyor mu?
Oluyor ama şikayetçi değilim. 'Joseph K'de zaten oynuyordum. O devam ederken, DasDas'ın ilk müzikli oyunu 'Ben Varım' başladı. 23 Ocak'ta prömiyer yaptık ve gayet güzel gidiyor. Özellikle 'Ben Varım'ı çıkarma sürecinin diziyle çakışması oradan oraya yetişme telaşı yaşattı ama şu an oturdu her şey. 'Kuruluş Osman' macerası da üç ay önce başladı. 'Selcan Hatun' olarak diziye üçüncü girişim.

SEVİLEN KARAKTERLER

Dizinin takipçileri 'Selcan Hatun'un yeniden girmesine çok sevindiler. Siz?

Ben de çok memnunum. Gerçekten kendimi tarihe geçmiş gibi hissediyorum. Çünkü 'Diriliş: Ertuğrul' final yaptıktan sonra burada yeni oyuncu kadrosuyla yeni bir dönem başladı. Seyirci yeni kadroya ve döneme kısa sürede alıştı. 'Diriliş'te olan 'Bamsı', 'Abdurrahman' ve 'Selcan' karakteri 'Kuruluş Osman'a dahil oldu. Dolayısıyla diziyi eskiden beri takip edenleri bu durum heyecanlandırdı. Sürekli 'Ertuğrul Gazi'yi sormaları da o meraktan. Sevdiği karakterler geri dönsün istiyorlar. Bu da seyircinin diziye bağımlılıklarını gösteriyor aslında.

Bildiğiniz bir döneme yeniden girmek avantaj mı?
Evet, benim için avantajlı durumlar da oluyor. Gerçekten ben de ta o zamanlardan gelmiş gibiyim.

'Selcan Hatun' artık yaşlandı. Hiç bu kadar yaşlı bir karakteri oynamış mıydınız?
Hayır, hiç oynamamıştım. Çok başarılı bir makyajla 70'lerimde gibi görünüyourm. Normal bir fotoğraf koyuyorum sosyal medyaya, insanlar tanıyamıyorlar, 'Bu sen misin?' diyorlar.

Kuruluş Osman'ın Selcan Hatun'u Didem Balçın'dan samimi itiraf! Didem Balçın: İnsanlar tanıyamıyorlar  'Bu sen misin?' diyorlar...

Aynaya baktığınızda ne hissediyorsunuz?
Yaşlandırma makyajı yarım saat sürüyor. Makyaj yapılırken o ruha girip yavaş yavaş çöküyorum, içim çekiliyor. Güzel görünecek miyim kaygısı yaşamamak çok iyi bir his. Artık nasıl göründüğümü o kadar önemsemiyorum ki. Zaten dönem işinde yer alan bir oyuncunun güzellik kaygısı olmasına tahammülüm yok.

ANA YARISI

'Selcan Hatun' karakterinin gelişimini, motivasyonunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
'Selcan Hatun' burada, önceki dizideki 'Hayma Ana' gibi... 'Diriliş'te ben 25'li yaşları oynarken, Hülya Darcan 'Hayma Ana'yı oynuyordu. Rolüme hazırlanırken onu hatırladım. 'Selcan', kendi kişisel güç savaşından çıkıp obanın gücü için seferber olan, bireysellikten çıkıp bir bütünü düşündüğü için saygı duyulan bir kadın haline geldi. Ayrıca bu, bir kadına verilen önemin gösterilmesi açısından da önemli. 'Selcan Hatun' diziye 'Osman'ın ana yarısı gibi girdi. Kadın, önde olması gereken bir varlık ve o dönemden itibaren kadının gücünü, cesur ve savaşçı yapısını seyirciye göstermek, tebrik edilmesi gereken bir tavır.

Sabah gazetesi

Güncellenme Tarihi : 18.3.2020 12:44

İLGİLİ HABERLER