Ekonomi
  • 8.12.2019 17:52

Kurutma Makinesi Aydınlatma Arızası Neden Olur?

Kurutma Makinesi Aydınlatması Yanmıyor

Çamaşır askısı, çamaşır asma gibi sorunlardan sizi tamamen kurtaran, kurutma makinelerinin kullanımı her geçen gün yaygınlaşıyor. Tüm beyaz eşya ürün gruplarında olduğu gibi kurutma makinelerinde de kullanımın popülerleşmesi ile birlikte Arçelik Servisi hizmetlerine olan talep ve ihtiyaç önemli oranda artış yaşıyor. Kurutma makineleri ileri teknolojileri ile çamaşır makinesinden çıkan tüm çamaşırların kısa zaman dilimlerinde tamamen kuru hale gelmesini sağlıyor. Çamaşır makinesinden çıkan çamaşırları kolayca kurutarak, anında kullanmayı bile sağlayan kurutma makinesinde özel bir aydınlatma bulunuyor. Eğer bu kurutma makinesi aydınlatması çalışmıyorsa https://www.arcelikservisi.tv uzmanları birden fazla sorun olabileceğini belirtiyor.

Kurutma Makinesi Aydınlatma Arızası Neden Olur?

Kurutma makinelerinde bulunan aydınlatma lambası sayesinde kurutulan çamaşırları çok daha net şekilde gözlemleyebilmek mümkün oluyor. Kurutma makinesinin aydınlatma sisteminde bir arıza olması durumunda doğal şekilde bu fonksiyon yerine getirilmez. Bu noktada uzman Arçelik Servisi teknikerlerine göre kurutma makinesinin aydınlatma ürününde, bu ürüne elektrik akımı taşıyan kablolarda, kapı kilidinde arıza ve çok düşük olasılıkla elektronik devre kart sisteminde arıza olabilir. Bu nedenle de tam donanımlı servis araçları ile adreste müdahalelerde bulunan uzman ekipler, hızla sorunun kaynağını tespit ederek, gerekli olan onarım işlemlerine başlamaktadır. Bu parçalardan hangisinde arıza var ise sorunun çözümü için işlemler yerinde gerçekleştirilir.

Kurutma Makinesi Aydınlatma Arızası Nasıl Çözülür?

Kurutma makinesindeki yanmayan aydınlatma sistemi için uzman Arçelik Servisi teknikerleri tarafından öncelikle aydınlatma ürünü kontrol edilir. Eğer aydınlatma ürünü arızalıysa yenisiyle değiştirilerek, sorun çözülür. Ancak aydınlatma ürünü arızalı değil ise bağlantısını sağlayan elektrik kabloları yerinden çıkma, aşınma ve kopma ihtimallerine göre kontrol edilir. Bu kontroller sonucunda bu durumlardan birisi tespit edilirse hemen giderilir. Ancak aydınlatmanın yanmaması bu yüzden de değil ise uzman teknikerler tarafından kurutma makinesinin aydınlatma sisteminin devreye girmesine engel olabilecek kapı kilit arızası kontrol edilir. Bir şekilde kapının açıldığının fark edilememesine yol açar. Bu şekilde kurutma makinesi aydınlatma sistemi devreye giremez. Bu sorunun çözümü için kapı kilit mekanizması yenisiyle değiştirilir.

 

Güncellenme Tarihi : 8.12.2019 17:49

İLGİLİ HABERLER