Gündem
  • 20.6.2014 13:58

Kurz'dan Başbakan Erdoğan'a teşekkür

Kurz, Başbakan Erdoğan'a dünkü konuşmasından dolayı teşekkür etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avusturya'nın başkenti Viyana'daki temasları çerçevesinde Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz'u kabul etti.

Başbakan Erdoğan'ın kaldığı Grand Otel'de gerçekleşen kabul, yaklaşık 50 dakika sürdü. Kurz, görüşmeden sonra açıklama yapmadan otelden ayrıldı.

Görüşmeden sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, görüşmenin çok olumlu geçtiğini söyledi.

Avusturya Dışişleri Bakanının, Başbakan Erdoğan'ın dünkü konuşmasında özellikle entegrasyon konusunda verdiği olumlu mesajlar için teşekkür ettiğini belirten Çavuşoğlu, ''Bu mesajlar için çok memnun olduklarını söylediler'' dedi.

Çavuşoğlu, Başbakan Erdoğan'ın görüşmede, ikili ilişkilerin gelişmesi ve AB sürecindeki fasılların açılması konusunda hem fikir olduklarını ifade ettiğini bildirdi.

Görüşmede bölgesel konuların da konuşulduğunu aktaran Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanının özellikle IŞİD tarafından kaçırılan Türklerle ilgili üzüntü duyduğunu ve ailelerin üzüntülerini paylaştığını söylediğini ifade etti.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:02

İLGİLİ HABERLER