Gündem
  • 12.10.2005 06:15

KUŞ GRİBİ KRİZİ: ÇATALCA'DA GÜVERCİNLER NEDEN ÖLDÜ?

İSTANBUL - Ölümlerin meydana geldiği villanın çevresi ilaçlanırken, köy muhtarı Tuncay Çakı, güvercinlerin kapalı mekanda kaldıkları için öldüğünü öne sürdü.

Çatalca'ya bağlı Ovayenice Köyü'ndeki bir villanın çatısında güvercinlerin öldüğünün ortaya çıkması yetkilileri alarma geçirmişti. Ölümlerin ardından, yetkililer köyde inceleme başlatmış, ölen güvercinlerden alınan örnekler Pendik Araştırma Enstitüsü'ne incelenmek üzere gönderilmişti. Ölümlerin ortaya çıkmasının ardından, villanın çevresi ilaçlandı ve ölen güvercinler, açılan çukurlara kireçlenerek gömüldü. Villanın ise yetkililer tarafından gözetim altına alındığı öğrenildi. Konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ovayenice Köyü Muhtar Tuncay Çakı, güvercinlerin çatıya daha önceden girdiğini ve kapalı mekanda kaldıkları için öldüklerini söyledi. Çakı, "Daha sonra temizlik yapmaya gelen kadın onları orada görünce dışarı atmış. Kuş Gribi olayları üzerine olayı belediye ve kaymakamlık yetkililerine bildirdik. Şu anda köyde karantina söz konusu değil. Ölen kuşlardan bir kısmı bahçedeki topraklar eşilerek kireçlendikten sonra gömüldü. Villanın çevresi ilaçlandı. Bir kaç tane numune alınarak Pendik Araştırma Enstitüsü'ne götürüldü" dedi.

Çatalca Belediye Başkan Yardımcısı Fehime Akyüz ise, kendilerine herhangi bir karantina talimatı verilmediğini belirterek, "Ama biz villanın çevresini ilaçlayarak gözetim altında tutuyoruz. Şu an, numune olarak gönderdiklerimiz şeylerin tahlil sonuçlarını bekliyoruz" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:55

İLGİLİ HABERLER