Yaşam
  • 10.3.2020 10:56

Küskün ayrıldı!.. Kraliyete son bakış

Son bakış: Küskün ayrıldılar

İngiliz kraliyet ailesi, tarihinde eşine çok rastlanmayan günlerden geçiyor. Daha kısa bir süre öncesine kadar "peri masalının gerçeğe dönmüş hali" olarak nitelendirilen "muhteşem dörtlü" bir daha eskisi gibi olmamak üzere dağıldı.

YÜZÜNDEN DÜŞEN BİN PARÇA

Uzun süredir aralarında gerilim yaşandığı bilinen, artık bunu saklama gereği bile duymayan iki prens kelimenin tam anlamıyla "küskün" ayrıldı. Dün düzenlenen etkinlikte çekilen fotoğraflara ve aileye yakın kaynaklardan sızan haberlere bakılırsa da kalbi en kırık olan kişi Prens Harry. 

SON GÖREV

SON GÖREV

Bu yılın ilk ayında üst düzey kraliyet ailesi üyeliğinden ayrılacaklarını açıklayan Prens Harry ve Meghan Markle, yeni hayatlarına başlamak için Kanada'ya gitmişti. Çift, çok önceden belirlenen bazı programlara katılmak için Londra'ya geri döndü. Aileden resmi olarak ayrılıkları ise 31 Mart'ta gerçekleşecek.

HER ADIMLARI TAKİP EDİLDİ

HER ADIMLARI TAKİP EDİLDİ

Prens Harry ve Meghan Markle, bu hafta başında planlanmış etkinliklerine katılmak bir yandan da kraliyet ailesine veda görevlerini yerine getirmek için ülkeye döndü. Ayaklarının tozuyla da hemen çeşitli etkinliklere katılmaya başladı. Çizdikleri portre ise onları özleyen hayranları tarafından en ince ayrıntılarına kadar değerlendirildi.

YEŞİLLER İÇİNDE MEGHAN

Meghan Markle, her zamankinden daha neşeli,  mutlu ve şık görünüyordu. Geçmişte bu tür etkinliklerde giydiği kıyafetlerle eleştirilen Markle, bu kez renkli ve iddialı bir gardrop hazırlamıştı. Son görevleri sırasında da kelimenin tam anlamıyla Hollywood ışıltısını Londra'ya taşıdı.

MUTSUZ HARRY

MUTSUZ HARRY

Markle bu kadar mutlu, güzel ve kendinden emin görünürken Prens Harry'nin nadiren gülen yüzü, düşünceli bakışları dikkat çekti. Birçok kişi onun doğup büyüdüğü ülkeden,geleneklerden ve aileden ayrılığın hüznünü yaşadığını, bu yüzden gerilim hissettiğini ileri sürdü. Ama geçen zaman içinde Prens Harry'nin de yeni yaşamına alışacağı şu an hissettiklerinin gayet normal olduğu yorumları yapıldı. Hayatı değişen herkesin Harry gibi davranacağı belirtildi. Prens Harry ve Meghan Markle'ın hayatlarının ne yöne gideceği gelecek aylarda netlik kazanacak.

TÜM AİLE BİR ARADA

TÜM AİLE BİR ARADA

 31 Mart'ta resmi olarak ayrılıkları gerçekleşecek olan Prens Harry ve Meghan Markle düne kadar etkinliklere ya birlikte ya da solo olarak katılmışlardı. Son ve en önemli görevleri ise onları ailenin geri kalanıyla bir araya getirdi.  Tüm aile Commonwealth Day (İngiliz Milletler Topluluğu Günü) için Westminster Abbey'de buluştu. Uzun zaman sonra tüm aile ile tekrar bir araya gelen Prens Harry ile Meghan Markle ise törene damgasını vurdu. Bunun tek nedeni son kez böyle bir göreve katılıyor olmaları değildi üstelik!

İKİNCİ SIRADA

İKİNCİ SIRADA

 Geçmiş yıllarda düzenlenen törenlerin aksine bu kez Prens Harry ve Meghan Markle, üst düzey kraliyet ailesi protokolüne dahil edilmedi. Tıpkı, hiyerarşik düzende daha geriden gelen diğer aile üyeleri gibi Westminister Abbey'e kendi başlarına girip ikinci sıradaki yerlerine oturdular. Ailenin üst düzey üyeleri Prens Charles ile eşi Camilla, Prens William ile eşi Kate Middleton'ın gelişini beklediler. Diğer aile üyeleri ise Prens Harry ve eşinin bir sıra önünde oturdu. Kraliçe ise törene en son giriş yapan kişi oldu.

YORUMCULAR İKİYE BÖLÜNDÜ

YORUMCULAR İKİYE BÖLÜNDÜ

Birçok kişi "üst düzey kraliyet ailesi üyeliğinden "kendi istekleriyle ayrıldıklarını" belirterek bu durumun da normal olduğu yorumunu yaptı. Meghan Markle, yüzünden gülücükleri eksik etmezken Prens Harry'nin nadiren gülümsemesinin ve neredeyse tüm tören boyu asık suratıyla oturmasının bir başka nedeni daha olduğu ise sonradan ortaya çıktı.

PARTİYEÇAĞRILMADILAR

Prens Harry ve eşi Meghan Markle, bu kez Kraliçe'nin düzenlediğ VIP partiye davet edilmedi. Bu durum da özellikle Prens Harry'nin kalbinin kırılmasına neden oldu. İddialara göre Prens William ile eşi Kate Middleton, hem Westminister Abbey'e giriş sırası için hem de VIP partiye Harry ve eşinin katılması için çok uğraştı. Ancak etkinliklerin programı yazılı olarak önceden dağıtıldığı ve harfi harfine bunlara uyulduğu için böyle bir değişiklik mümkün olmadı.

GÖRMEK İSTEDİĞİMİZ SAMİMİYETİ GÖREMEDİK

Bu arada iki prens, Harry ve William'ın tören sırasında birbirlerine çok da yakın davranmadığı, zoraki konuştukları da görüldü. Vücut dili uzmanları da iki prensin tavırlarına bakarak "Görmek istediğimiz sıcaklığı ve samimiyeti göremedik" yorumunu yaptı. Bazı kişiler Prens Harry ile Meghan Markle'ın aileden ayrılmayı kendilerinin istediğini bu tür gerilimler yaratmalarının doğru olmadığını ileri sürdü. Bazıları da hiç değilse son etkinlikte hak ettikleri gibi uğurlansalardı yorumunu yaptı.

 

Güncellenme Tarihi : 10.3.2020 11:05

İLGİLİ HABERLER