Gündem
  • 21.3.2007 13:54

KÜSTAH BARZANİ'DEN KÜRDİSTAN TEHDİDİ!..

Kuzey Irak’taki Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Iraklı Kürtlerin devlet kurma hakkının olduğunu savunarak, "Kürtlerin bir millet olarak varlığı var ve diğer milletlerden faklıdır. Kürtlerin haklarını elde etmeleri, kendi kaderini tayin etmesi ve Kürdistan devletinin kurulması doğal bir haktır" dedi.


      Suudi Arabistan’ın ardından Ürdün’ü de ziyaret eden Mesut Barzani, Kral Abdullah ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamalarda Irak’taki durumun kaygı verici olduğunu, ABD güçlerinin geri çekilmesi halinde bunun da kötüleşeceğini söyledi.


      Peyamner Haber Ajansı’na göre, "Kürtlerin haklarını elde etmesinden neden korkuluyor?" sorusunu soran Barzani, "Kürtlerin bir millet olarak varlığı var ve diğer milletlerden faklıdır. Kürtlerin haklarını elde etmeleri, kendi kaderini tayin etmesi ve Kürdistan devletinin kurulması doğal bir haktır ve yasaldır" diye konuştu.


      Mesut Barzani, İsrail’in Kürt Bölgesinde mevcut olup olmadığına ilişkin bir soruyu yanıtlarken şunları söyledi:


      "Biz Irak devletini bir parçasıyız Irak anayasası hiç bir devletle diplomatik ilişkiler kurmamıza yol vermez. Diplomatik ilişkiler kurmak sadece merkezi hükümetin otoritesi altındadır ve biz de hiçbir şekilde Irak anayasasını ihlal etmeyiz. İrail büyükelçiliği Bağdat’ta açılırsa Erbil’de de İsrail konsolosluğu açılır

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 20:50

İLGİLİ HABERLER