Gündem
  • 12.1.2022 22:16

Kutsal topraklarda yarı çıplak samba dansı rezaleti

Suudi Arabistan'da yarı çıplak kadın dansçılar sokaklarda dans etti.. Suudi Arabistan'da yarı çıplak kadın dansçılar Cizan şehrinin en işlek caddesinde dans ettiler. Ülkedeki siyasi koşullar nedeniyle bu gelişmeye açık tepki verilemezken sosyal medyada tepki yağdı.

Suudi Arabistan'ın güneyindeki Cizan şehrinin en işlek caddesinde yapılan bir eğlence programında ülkede ilk kez yarı çıplak kadın dansçılar açıkta ve büyük bir kalabalığın ortasında dans etti.

Bu gelişmenin sosyal medyada büyük tepki bulması Cizan'da yerel bir soruşturma açılmasına neden oldu.

"Hızla İslam'dan uzaklaşma"

Cizan şehrinde düzenlenen 'Cizan Kış Festivali'nde 3 yabancı kadın dansçı oldukça açık kıyafetler içerisinde erkek çalgıcıların müzikleri eşliğinde aleni olarak ve kalabalığın ortasında dans etmişlerdi. Ülkedeki siyasi baskı ortamı nedeniyle bu yapılana açıktan tepki gösterilemezken müstear isimli sosyal medya hesaplarından pek çok Suudi vatandaşı bu yapılanı kınadı ve ülkenin hızla İslam'dan uzaklaştırıldığını belirtti.

Tepkilerin artması üzerine bu dansçılarla ilgili Cizan'da yerel bir soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Fakat bu duyuru tepkilerin önünün alınmasına yönelik bir geçiştirme olmakla eleştirildi. Çünkü Suudi Arabistan'ın devlet televizyon kanalı El-Ahbariye'de de Cizan'daki bu kutlamanın görüntüleri yayınlanmış, yarı çıplak dansçıların görüntüleri devlet televizyonundaki yayında bulanıklaştırılarak verilse de bu festivalden övgüyle bahsedilmişti.

Suudi Arabistan'da Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın ilan ettiği '2030 Hedefi' ekonomik bir program olmanın ötesinde ülkede kültürel değişimi, eğlence sektörünün yaygınlaştırılmasını ve adı açıkça konmasa da ülkede İslam'ın hakimiyetinin geriletilmesini hedefliyor.

Kaynak: Mepa News

 

 

Güncellenme Tarihi : 14.1.2022 00:55

İLGİLİ HABERLER