Spor
  • 29.4.2015 00:51

Kuyt, 'Diego takım için her şeyini verdi'

Fenerbahçe’nin Hollandalı futbolcusu Dirk Kuyt, Bursaspor maçının ardından açıklamalarda bulundu. İlk yarıda çok iyi oynadıklarını dile getiren Kuyt, “İlk yarıda öne geçmeyi hak ettik. Bence ikinci yarıya da iyi başlangıç yaptık. Daha sonra Bursa’nın baskısı oldu ama biz maçı kontrol etmeye karar verdik. İki ayaklı bir sürecin ilk maçında böyle sonuçla ayrıldığımız için mutluyuz. Ama önümüzde Kadıköy’de oynanacak bir maç daha var. Finale kalmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

“SAKATLIK KONUSUNDA TECRÜBELİ DEĞİLİM”
Sakatlık konusunda sorulan soruya cevap veren Hollandalı futbolcu, “Futbolda artık tecrübeli bir oyuncu olduğumu düşünüyorum. Ama sakatlıklar konusunda çok tecrübeli değilim. Tüm hayatımda bu belki de en uzun sakatlığımdı. Benim için zorlu süreçti ve acı çektim. Takımın sahada bir parçası olamamak benim için kötüydü. Ama çok çalışıp, takıma en hızlı şekilde dönmek için çabaladım. Ben bu akşam sahada sadece Bursaspor’a karşı bir galibiyetle ayrılmıyorum. Aynı zamanda sahada 90 dakika oynamamın benim için galibiyet olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

“DİEGO TAKIM İÇİN HER ŞEYİNİ VERDİ”
Diego hakkında sorulan soruya cevap veren Kuyt, şu açıklamayı yaptı:
“Tüm takım halinde iyi bir oyun ortaya koyduk. Uzun zamandan sonra Diego da takımdaki yerini aldı. Herkes görebildi ki o takım için her şeyini verdi. Maçtan sonra yorgundu. Ama aynı zamanda takımın bir parçası olduğu için mutluydu. Bence Diego profesyonel bir oyuncu olduğunu gösterdi. Uzun süre oynamadı. Ama her zaman antrenmanlarda kendisini gösterdi. Bu maçta oynaması onun için iyi oldu.”

“ESKİŞEHİRSPOR’A KARŞI ÜZÜCÜ SONUÇ ALDIK”
Eskişehir maçıyla ilgili sorulan soruya Kuyt, “Eskişehir’e karşı üzücü sonuç aldık. Artık sezonun kritik dönemindeyiz. Hemen hemen her hafta ligin zirvesi el değiştiriyor. Bu akşamki gibi oynarsak sezon sonunda şampiyonluğu elde eden konusunda büyük şansımız var. Eskişehir deplasmanında iyi performans gösteremedik. Artık geriye bakmanın bir manası yok. Çünkü geçmişte olanları değiştiremeyiz. Ama gelecektekileri değiştirebiliriz. Eskişehir maçından sonra takım haya kırıklığı içerisindeydi” açıklamasını yaptı.

“FENERBAHÇE’NİN FUTBOLCUSU OLARAK BURADAN AYRILACAĞIM”
Fenerbahçe’nin futbolcusu olarak ayrılacağını dile getiren Kuyt, “Fenerbahçe her zaman önüne bakar. Bu sezon sonunda futbolcu olarak buradan ayrılacağım. Ne zaman Fenerbahçe’ye yardımım ve tavsiyem olacaksa bunu yapacağım. Ama gazetelerin ve televizyonların söylediklerine takılmak güzel değil. Ama tabii ki normaldir. Geçtiğimiz hafta bir gazete de bir şeyler gördüm. Benimle ilgili bir şeyler söylüyorlardı. Bu gazeteler atkım içinde sevilmediğimi söylüyordu. Aynı zamanda ben takımım için kendimi koruyup, elimden geleni yapmayacakmışım. Bununla ilgili hayal kırıklığına uğradım. Benim oyuncularla ilişkilerim son derece iyi. Örnek olarak emre ve Volkan geçtiğimiz hafta beni akşam yemeğine davet ettiler ve harika gece geçirdik. Benimle ilgili bu tarz şeyler yazıldığında şaşırıyorum. O arkadaş Fenerbahçe için oynamak istemediğimi yazmış. Ama şunu da söylemek istiyorum. Eskişehir maçından önce hocamızla çok iyi sohbetimiz oldu. Ona tekrar oynamak için hazır olduğumu söyledim. Hocamız da bana ‘Kuyt ben seni seviyorum. Sana ihtiyacım var. Sana dikkat etmek ve korumak zorundayım’ durumu beraber tartışıp konuştuk. Bir sonraki gün bana takımda ilk 11’de olmayacağımı açıkladı. Ben ona teşekkür etmeliyim. Hocamızla 3 yıldır birlikte çalışıyoruz. Belki Fenerbahçe’de bulunan tüm insanların arasında beni en iyi tanıyan. Beni bir maç daha kulübede tutup korudu. Mutluyum ve bu akşam bu sayede 90 dakika oynadım. Ama bu tarz yalan söyleyenlere, burada olan gazeteciler değil. Siz hep bizimle seyahat ediyorsunuz. Bizimle ilgili fikrimiz var. Genellikle son derce olumlu fikriniz var. Bazen eleştiriyorsunuz. Sizden istediğim şey böyle şeyler olmasın. Günün sonunda bu beni değil, sizi etkiler. Bu sizin televizyon veya gazetenizse ben profesyonel insanlarla çalışıyorum derim. Bununla ilgili çözüm bulmamız lazım. Bu doğru değil” şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:46

İLGİLİ HABERLER