Spor
  • 7.5.2013 21:20

Kuyt : G.Saray'ın alkışlanmamasını anlayamıyorum

Kuyt: Galatasaray şampiyon oldu ama derbi her zaman derbidir"

Fenerbahçe'nin Hollandalı oyuncusu Dirk Kuyt bir firmanın tanıtım organizasyonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Maslak'ta bulunun yerleşkesinde Kuyt, Galatasaray derbisi ile ilgili şunları belirtti.

"Haftasonu derbi maç bizi bekliyor. Galatasaray şampiyonluğunu ilan etti ama derbi her zaman derbidir. O yüzden derbiyi kazanmak için elimizden gelen herşeyi yapacağız. Benfica maçı mental açıdan bizim için çok zor bir maç oldu. Portekiz federasyonu bizim maçtan sonra Benfica'ya 1 gün fazladan izin verdi ancak onlar da puan kaybettiler. Artık gelececeği bakmak zorundayız. Türkiye Kupası'nı kazanmak istiyoruz. Ligde de Galatasaray maçını kazanmak istiyoruz."

Kuyt bir gazetecinin 'Türkiye'de Galatasaray'a gol atmadan gerçek Fenerbahçeli olunmaz şeklinde bir söylem vardır. Sen derbi maçta gol atarak bu durumu gerçekleştimek istermisin sorusuna' şu yanıtı verdi.

"Ben daha önce Galatasaray'a gol attım. Bu maça da hazır olmak için elimden geleni yapıyorum. Benim sakatlığımda 10 gün ile 3 hafta arasında bir tedavi süreci olur. Ancak benim bu kadar beklyeyecek zamanım yok. Doktorlara da söyledim. Ellerinden geleni yapıyorlar. O yözden hazır olmak istiyorum."

Hollandalı oyuncu Galatasaray'ı maçtan önce alkışlayıp alkışlamayacakları konusunu ise şu şekilde değerlendirdi.

"Bence bu konuya futbolculardan çok futbol dünyasındaki diğer insanlar önem veriyor. Diğer ülkelerde yapılanın Türkiye'de de yapılması durumunu anlayamıyorum. İngiltere çok önemli bir futbol ülkesidir ancak onların kendi futbol kültürleri var. İngilizler futbolu çok fazla seviyorlar. Bir yıldır Türkiye'deyim ve burada da futbol çok büyük bir tutku. Türkiye'de de çok büyük bir futbol tutukusu ve kültürü var ancak diğer ülkelerle aynısını yapma durumumuzu anlayamıyorum. O yüzden futbolcuların dışındakiler tarafından daha büyük bir konu haline getirilmiş durumdadır."
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:33

İLGİLİ HABERLER