Dünya
  • 11.7.2009 11:13

KUZEY IRAKLI KÜRTLER ŞOKTA!..

IRAK Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu, Kuzey Irak'ta 25 Temmuz'da yerel seçimler ve `Kürdistan Bölge Başkanlığı' seçimleri ile birlikte yapılması düşünülen `Kürdistan Anayasası' referandumunu iptal etti.

Seçime 2 hafta kala verilen iptal kararı Kuzey Irak'taki Kürt grupları şok etti. Irak Parlamentosu'ndaki `Kürdistan İttifakı' listesinden seçilen milletvekili Dr.Mahmut Osman Anayasa için referandumun ertelenmesi yönündeki kararın arkasından siyasetin olduğunu ve bu kararın siyasi olduğunu söyledi. Dr.Mahmut Osman, "Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu'nun Kürdistan Anayasası'nın ertelenmesi yönündeki kararından endişeliyim.Bunun arkasında siyasi sebeplerin olduğu uzak bir ihtimal değil. Ancak bunun yanında teknik ve idari sebepler de var" dedi.

Osman, Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt Parlamentosu ve Kürt bölgesi bölge başkanlığının iptal kararından hoşnutsuz olduğunu belirtti. Kuzey Irak'ta uygulanacak `Kürdistan Anayasası' Erbil'deki bölgesel Kürt Parlamentosu'nda ezici oy çoğunluğu ile kabul edilmişti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:20

İLGİLİ HABERLER