Gündem
  • 29.5.2020 22:22

Kuzey Irak'ta 5 PKK'lı füze ile vuruldu

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) dün gece Süleymaniye’nin Mawet ilçesinde düzenlediği hava saldırısında 5 PKK’linin havadan vurularak öldürüldüğünü bildirdi.

Bölgedeki medyaya konuşan Mawet Kaymakamı Kamuran Hasan, “Dün gece saat 24:00’e doğru TSK’ya ait savaş uçakları Sefre Köyü’nden geçmekte olan PKK'lıların olduğu bir otomobi füze ile vurdu. Otomobildeki 5 PKK'lı feci şekilde öldürüldü” dedi.

Kamuran Hasan, uçakların attığı ikinci füzenin de köy hastanesine isabet ettiğini ve hastanenin zarar gördüğünü söyledi.

Gece saatlerinde hastanede hiç kimsenin olmamasından dolayı can kaybı olmadığını belirten Hasan, köydeki bir kaç evde de maddi hasar oluştuğunu ifade etti.

Hasan ayrıca, TSK’nın 2017 yılından beri bölgeyi bombaladığını ancak ilk kez bir köyün hedef alındığını, daha önceki dönemlerde Asos Dağı eteklerinin bombalandığını kaydetti.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığından saldırıyla ilgili Twitter hesabından yapılan açıklamada, Haftanin ve Hakurk bölgelerinde, keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen 5 PKK'linin düzenlenen hava harekâtlarıyla etkisiz hale getirildiği belirtildi.

 

Güncellenme Tarihi : 29.5.2020 22:28

İLGİLİ HABERLER