Gündem
  • 11.8.2020 10:49

Kuzey Irak'ta 5 terörist daha öldürüldü

Milli Savunma Bakanlığı(MSB), "Irak'ın kuzeyindeki Haftanin bölgesinde 3, Avaşin bölgesinde 2 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi." açıklamasında bulundu.

Pençe-Kaplan Operasyonu'nda Irak'ın kuzeyi Haftanin bölgesinde 3 PKK'lı terörist, Avaşin bölgesinde ise 2 PKK'lı terörist hava harekatlarıyla etkisiz hale getirildi.

PJAK 7 ELEMANINIZ ÖLDÜRÜLDÜ

PJAK'ın askeri kanadı YRK, TSK'ya ait IHA'lar tarafından düzenlenen iki ayrı saldırıda 7 gerilla ile 2 sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu.

PKK'nin Rojhılat kolu Kürdistan Özgür Yaşam Partisi’nin (PJAK) askeri kanadı Rojhılat Birlikleri (YRK), Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Süleymaniye’nin Şarbajer ilçesinde insansız hava araçları ile düzenlediği saldırılara ilişkin açıklamada bulundu.

İlk saldırının 4 Ağustos’ta Asos Dağı’nda gerçekleştirildiği bilgisine yer verilen açıklamada, “Bu saldırıda herhangi bri kaybımız olmamış ancak halka ait arazide yangın çıkmış ve maddi hasar yaşanmıştır” denildi.

İkinci saldırının ise 7 Ağustos’ta Şarbajêr ilçesi sınırında bulunan Baluse Dağı’nda gerçekleştiği belirtilen açıklamada, bu saldırıda görev başındaki bir birliğinin hedef alındığını ve 7 elemanımız ile iki isvil genç hayatını kaybetti.

Açıklamada, saldırılarda yaşamını yitirenlerin kimlik bilgilerinin daha sonra kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi.

Türkiye’nin bir süredir “sadece YRK ve PJAK üyelerinin bulunduğu alanları hedef aldığına” dikkat çekilen açıklamada, “Bu saldırılar çalışma ve mücadelemizi engellemeye yöneliktir” denildi.

YRK Komutanlığı açıklamasında, “Baluse dağındaki katliamda bölgedeki casusluğun rolü var, hem halkımız hem de sorumlu güçlerin tutumunu ortaya koyması ve kendilerini satan casuslara geçit vermemesi gerekiyor” ifadelerine yer verildi.

Güncellenme Tarihi : 11.8.2020 11:23

İLGİLİ HABERLER