Gündem
  • 2.4.2017 00:11

Kuzu: 'Bu sistemde meclisin alası var'

AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, “Diyorlar ki, bu model de meclis yok. Hayır, bu sistemde meclisin alası var. Şimdi getirdiğimiz bu modelle hükümet, başkan ve bakanlardan kanun beklemiyoruz. Bütün yasaları meclis yapacak” dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Kuzu, Osmaniye Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Amfisi’nde düzenlenen programa katılarak cumhurbaşkanlığı, yeni hükümet sistemi ve referandum süreci konularında bilgilendirmelerde bulundu. Kuzu, 16 Nisan’da halk oylamasına sunulacak yeni anayasa paketi ve sistemle ilgili tartışmaların olduğuna değinerek, “Bu paketin arkasında çok kavga var, çok mücadele var. Çok şükür bir noktaya getirdik. Şimdi bundan sonra söz ve kararlar milletin” diye konuştu.

Yeni paketi Türkiye’yi canlandıracağına değinen Kuzu, “Peki bu paket neyi çözüyor. Bu paketin birinci hedefi, Türkiye’deki koalisyonlara ömür billah paydos. Peki koalisyonlar memlekete ne kazandırdı? Kocaman bir sıfır. Koalisyonların olduğu dönemde bu memlekette hiçbir şey doğru düzgün yürümedi. 1964’te Demirel hükümeti aldı, 1968 1970’e kadar yönetti. Güzel şeyler yaptı. 70’lerden 80’e kadar 10 yılda 12 tane hükümet kuruldu. 1980’de darbe oldu ve o 10 senede 12 hükümet kuruldu ama Türkiye’de perişan oldu” dedi.

Parlamenter sistemin gelişimin önünü tıkadığına değinen Kuzu, “Sanki parlamenter sistem bizim babamızın çocuğu, teyzemizin çocuğu. Parlamenter sistem dediğin, İngiltere’nin dünyanın başına bela ettiği sistem. Kokuşmuş İngiliz sistemi. Hiçbir fayda vermemiş. Başkanlık sistemine de Amerika’nın sistemi diyorsun. E ikisi de başkalarının sistemi” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 2.4.2017 01:16

İLGİLİ HABERLER