Medya
  • 23.3.2020 23:44

Laik Yobaz Can Ataklı Koronavirüsü bıraktı Türbana taktı

Millet vürisle Can derdinde Kemalist yobazlar türban derdinde

Can Ataklı'nın koronavirüs krizindeki tek derdi "türban"

Gazeteci Can Ataklı, TELE 1 ekranlarına yayınlanan Gün Başlıyor isimli haber bülteninde, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bugünden itibaren hayata geçirilen ve öğrencilere uzaktan eğitim imkanı sağlayan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sistemindeki başörtülü öğretmeni hedef aldı. Öğretmen hakkında skandal ifadeler kullanan Ataklı'nın sözleri sosyal medyada büyük tepki topladı.

TELE 1'de yayınlanan Gün Başlıyor isimli haber bülteninde, türbanlı öğretmenler hakkında skandal ifadeler yer aldı.

Programın sunucusu gazeteci Can Ataklı, MEB tarafından bugün hayata geçirilen EBA sistemini değerlendirdiği sırada, ekrana çıkan başörtülü öğretmen hakkında skandal ifadeler kullandı.

Öğretmenin başörtülü olmasına tepki gösteren Ataklı, hakarete varan sözler söyledi. Ataklı'nın sözleri Twitter'dan gündem olurken, hadsiz ifadelere tepki yağdı.

''TÜRBANLI ÖĞRETMENİ ROL MODEL OLARAK VERMEK ÇOK YANLIŞ''

Uzaktan eğitimi veren öğretmenin başörtülü olmasına takılan Ataklı, "Anlatan öğretmen türbanlı. Bunu yapmaları bence yanlış. Okullarda türbanlı öğretmen var mı, var. Milyonlarca öğrenciye türbanlı öğretmeni rol model olarak vermek çok yanlış. Bana bunu özgürlük falan diye anlatmayın kardeşim. Öğretmenin görüntüsü türbanlı öğretmen değil. İmaj olarak değil. Var mı, maalesef var" dedi.

Ataklı'nın hakarete varan sözleri bitmek bilmedi, "Bana göre yanlış ama var. Bu Milli Eğitim Bakanı ile bunu yapmaları mümkün değil kardeşim. O kafa yapamaz bunu. Şimdi buraya niye onu koyuyorsun? Eleştiricem tabi kardeşim. Türbanlı öğretmeni olan var, olmayan var. Hiç türbanlı öğretmen görmemiş olan var. İlk gün türbanlı öğretmenle başlamak kadar facia bir şey olamaz. Burada bari yapmayın ya." ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ İSİM SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

AK Parti Siyasi ve Hukuk İşler Başkan Yardımcısı Zeynep Alkış da Ataklı'nın skandal sözlerine sert tepki gösterdi. Ataklı hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirten Alkış şu ifadeleri kullandı;

 ''Başörtümüzden Elinizi Çekin! Kadınları kategorize etmekten vazgeçin.Can Ataklı hakkında, “Nefret ve ayrımcılık” (TCK 122 ) ve “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” (TCK 216) suçlarından suç duyurusunda bulunacağım.''

 

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

Can Ataklı'nın skandal sözlerine sosyal medyadan tepki yağdı. Ataklı için yapılan yorumların bazıları şöyle:







 

RTÜK'ten Can Ataklı hakkında inceleme

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, "Can Ataklı’nın ayrımcılık içeren ifadelerini kabul edemeyiz. Bu nedenle 6112 sayılı yasaya göre Tele 1 hakkında inceleme başlattık" ifadesini kullandı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Kovid-19 virüsüyle mücadele kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hızlı şekilde ortaya konulan uzaktan eğitim modelinin dünyadaki örneklerinin ötesinde çocuklara televizyonlar aracılığıyla verimli bir şekilde ulaştığını belirtti.

Ancak milli dayanışmanın çok ileri seviyede olması gereken bu günlerde maalesef bazı yayın organlarında durumdan vazife çıkararak içlerindeki kötü niyetlerini ortaya dökenlerin olduğunu üzülerek gördüklerini ifade eden Şahin, şöyle devam etti:

"Özgürlükleri savunduğunu iddia eden ama özgürlükleri hiçe sayarak kendi tek tip modellerini topluma dayatma arzusunda olanların vatandaşlarımızı ayrıştırma yarışından geri durmadıklarını bugün de milletçe hep beraber görmekteyiz. Bunun son örneğini Tele 1'de gördük. Can Ataklı'nın ayrımcılık içeren ifadelerini kabul edemeyiz. Bu nedenle 6112 sayılı yasaya göre Tele 1 hakkında inceleme başlattık. Başkan olarak tavrım, ilk Üst Kurul toplantısında gündeme alınması ve en üst limitten cezanın verilmesidir."

Güncellenme Tarihi : 23.3.2020 23:53

İLGİLİ HABERLER