Gündem
  • 1.4.2020 11:11

laikler ve solcular Milli Dayanışma Kampanyası'na karşı, kampanya başlattı

Solcular ve laikler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası'na karşı 'zırnık yok' diyerek karşı kampanya başlattılar.
Koronavirüs nedeniyle mağdur olan kişi ve kurulaşlara devletin dışında destek olunması için başlatılan bu kampanya solcuları ve laikleri rahatsız etti.
Yardımı devletin yapması gerektiğini savunan laikler, toplanan paraların dincilere gideceği propagandası yapmaya başladı. Onlara verilecek paramız yok diyen laikler, sosyal medyada zırnık yok kampanyası başlattı.
Aynı çevrenin başlattığı kampanyaya yine aynı kafadaki medya mensuplarından da destek geldi. Bunlardan birisi de Indenpendent Türkçe yazarı Hakan Gülseven oldu.
Suuilerin desteğiyle hükümete muhalefet yapması için Türkçe olarak yayın yapan İngiliz Indenpendent Türkçe yazarı Hakan Gülseven, zırnık yok kampanyasına tam destek olduğunu belirtip kimsenen yardım kampanyasına katılmamasını isteyince gözaltına alındı.
Gülseven gözaltına alınmasını “Terörle mücadele polisleri geldi, #ZIRNIKYOK nedeniyle gözaltına alınıyorum. Sanırım oradan savcılığa. İşte demokrasi!” ifadesiyle duyurdu.
İfadesini verdikten sonra serbest bırakılan Gülseven şu açıklamayı yaptı: Biz şunca yaşamımızda bu devleti iyi tanıdık da devlet bizi tanıyamıyor. Elbette yıldıramayacaklar. Tekrar merhaba arkadaşlar. Twitter'da #ZIRNIKYOK diye kampanya başlatarak "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek ve aşağılamak" suçlamasıyla Terörle Mücadele polisleri tarafından gözaltına alındım ve ifademi verdikten sonra serbest bırakıldım.

AK PARTİ'DEN BÜYÜK TEPKİ
AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem” sloganıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası’na ‘zırnık yok’ diyerek eleştirenlere “Sizden bir şey bekleyen yok” diyerek tepki gösterdi.

"GÖLGE ETMEYİN YETER"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da zor bir dönemde 7 maaşını bağışlayarak örnek bir kampanya başlattığını dile getiren Yavuz, “Günümüzde, tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını ile mücadelemizde alınan tedbirler çerçevesinde yevmiye ile geçimini sürdüren kesimler başta olmak üzere, alınan tedbirlerden dolayı mağdur olan dar gelirli vatandaşlarımıza ilave destek sağlamak için Biz Bize Yeteriz Türkiyem sloganıyla Başkan Erdoğan tarafından başlatılan Milli Dayanışma Kampanyamızı zırnıkyok diyerek eleştiriyorlar. Bazı kesimler bizi yine IMF’nin kapısında eskiden olduğu gibi yardım dileyen bir Devlet ve Millet olarak görmek istiyorlar. Bu karalama kampanyasının tek gayesi eski Türkiye’de olduğu gibi birilerine Türkiye’nin boyun eğdiğini görmek. Artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Çünkü, biz bize yeteriz. Sizden bir şey bekleyen yok. Gölge etmeyin yeter.

IMF gelse, hoşunuza gider biliyoruz. Ama diyoruz ya çok şükür biz bize yeteriz” diye konuştu.

HASAN KAÇAN : Bu "zırnık yok" diyen güruh, dükkana bi fıkara geldiğinde "patron yok" diyen tosbaalardır.

MHP'Lİ CEMAL ENGİNYURT : BUNLARIH MÜSLÜMANLIKLA ALAKASI YOK

Koronavirüs ile mücadele kapsamında tedbirler sert bir şekilde uygulanırken, Başkan Recep Tayyip Erdoğan dün bir kez daha ulusa seslendi. Erdoğan, yeni tedbirleri duyurdu, 'Biz Bize Yeteriz Türkiye'm' diyerek Milli Dayanışma Kampanyasını başlattı. Kampanyaya destek çığ gibi büyürken, muhalefet yine çirkin söylemler ile kaos ve kargaşa yarattı. Sosyal medyada devlet aciz bir durumda gösterilmeye çalışılırken, kampanya ile ilgili birçok asılsız paylaşımda bulunuldu. A Haber canlı yayınında muhalefete tepki gösteren MHP Genel Başkanı Cemal Enginyurt, "Birileri, 'Zırnık yok' diye tag açarak bu kampanyayı küçümsemeye, lekelemeye çalışıyor. Bu Müslüman ve insan olmanın gereği. Ama maalesef yüreklerinde zerre insan sevgisi olmayanlar, vatan aşkı olmayanlar, kendilerini sadece Cumhur İttifakı'nı yıkmaya çalışanlar bunu anlayamazlar." dedi Enginyurt, muhalefetin tehlikeli bir söylem içinde olduğunu da sözlerine ekledi.

Güncellenme Tarihi : 1.4.2020 11:41

İLGİLİ HABERLER