Gündem
  • 30.4.2019 11:30

Lavabo Açma Yöntemlerinin Öğrenin

Lavabo Açma Yöntemlerinin Öğrenin

Tıkanan lavabolar kadınların kabuslarından biri! Özellikle mutfak lavaboları yemek artıkları nedeniyle sıklıkla tıkanıyor ve kabus gibi dakikalar da işte o anda başlıyor. Lavabonun tıkanması aslında pek çok nedenden kaynaklanabiliyor. Banyo lavabolarında tıraş olunması, sabun artıklarının birikmesi gibi nedenler tıkanmanın en yaygın sebepleri olurken mutfak lavabolarında da yemek artıkları sebzelerin yıkanması esnasında gidere kaçan toprak ve benzeri partiküller beraberinde tıkanma sorununu da getiriyor.

Peki, lavabolar tıkandığında nasıl açabilirsiniz? En basit yöntem pompa kullanmaktır. Suyu basınçlı bir şekilde iten pompa şayet tıkanıklık hafif düzeydeyse işe yarayabilir ve tıkanıklığı açmanızı sağlayabilir. Ancak tıkanıklığın daha sert cisimlerle meydana geldiği ya da kavisli yerlerde tıkanıklık oluşması durumunda maalesef pompa işe yaramıyor. Bu durumda daha profesyonel girişimlerle tıkanmış olan yere müdahale etmek gerekiyor.

Lavabo Açıcı Kimyasallar İşe Yarıyor mu?

Marketlerde satılan bazı kimyasallar da denenebilir. Fakat tıkanmış olan yerde su birikmesi bu kimyasalların etkisini göstermesini önleyebiliyor. Suyun tamamen arındırılması ve sonrasında bu tür lavabo açıcı ürünlerin kullanılmasının da her daim işe yarana bir yöntem olmadığını bilmenizde fayda var. Çünkü bu kimyasallar genellikle sabun artıkları gibi yumuşak nesnelerin sebep olduğu tıkanıklıkları açmayı sağlıyor. Ancak kireç tabakası ya da toprak gibi daha sert maddelerin neden olduğu tıkanıklık durumunda profesyonel yardım almanız şart!

Bu arada lavabo açma yöntemleri ile lavaboların borularına çok ciddi zararlar da verebilirsiniz. Tesisat ustalarından yardım almanızda fayda var. Çünkü çok sayıda kişi tıkalı lavaboyu açmaya çalışırken boruların bağlantı yerinden çıkmasına neden olabiliyor. Aynı zamanda lavabolara da kalıcı zararlar verilmesi söz konusu oluyor. Bu nedenle önerimiz öncelikle en doğru bilgileri alabileceğiniz web sitelerini ziyaret etmeniz olacak.

Özellikle Tesisatcozumleri.com sitesinde lavaboların neden tıkandığı, hangi yöntemlerle açılabileceği gibi konularda tüm sorularınıza yanıt bulabilirsiniz. Pompanın en doğru şekilde kullanılması, telle tıkalı olan lavabonun nasıl açılabileceği gibi merak ettiğiniz soruların yanıtları mevcut. Aynı sorunu bir daha yaşamamanız için dikkat etmeniz gerekenler de bu sitede ayrıntılı bir şekilde aktarılıyor. Mutlaka tıklayın ve içeriklere göz atın. Çok önemli bilgiler öğreneceksiniz.

Güncellenme Tarihi : 30.4.2019 11:32

İLGİLİ HABERLER