Sağlık
  • 26.11.2017 01:38

Lavabodan gelen kötü kokulara son

Her ne kadar dikkat etsek de her türlü atık geçtiği için lavabolarımızda zamanla pis kokular oluşmaya başlar. Aşırı kimyasal olan lavabo açıcılar boğazımıza zarar verdiği gibi kötü kokuları da gidermez. Doğa yine bize yardımcı olarak lavabolarımızda ki kötü kokuları gidermeye yardımcı olur.

Doğal yöntemlerle lavabolarda ki kötü kokuları nasıl gideririz? Detaylar haberimizde…

Kahve telvesi ve sıcak su

Öncelikle kendinize şöyle bol köpüklü bir Türk kahvesi pişirin. Falınıza da baktıktan sonra kahve telvelerinizi sakın dökmeyin! Kahve telvelerinizi lavaboya dökün.

Lavabonuza döktüğünüz telveyi bir miktar sıcak su ile gidererek lavabonuzda biriken yağlardan ve kötü kokulardan kurtulabilirsiniz.

Limon kabukları ve su 

Limon kabukları ile ovduğunuz lavabonuza bir miktar sıcak su dökerek hem kötü kokulardan kurtulmuş olursunuz. Hem lavabolarınızı parlatın hem de kötü kokulardan kurtulun.

Karbonat ve sirke 

1 çay bardağı karbonatı lavaboya dökün. Üzerine 1 su bardağı karbonatı da ekleyin ve köpürtün. Sıcak suyuda ekledikten sonra birkaç dakika bekleyin. Giderden borulara ulaşan bu karışım lavabolarınızı açarak kötü kokuları da giderir.

Limon suyu ve karbonat 

2 çay bardağı limon suyunu küçük bir cezvede ısıtın. 1 su bardağı karbonatı ekleyip eritin. Köpük haline getirdiğiniz karışımı lavaboya dökün ve 10 dakika kadar bekletin. 

Musluğunuzu açıp lavabonuzu temizlediğinizde biriken yağların aktığını ve kötü kokuların kayboldupunu fark edeceksiniz. (Karışımın ellerinizle temas etmemesine dikkat edin.)

PembeNar

Güncellenme Tarihi : 26.11.2017 01:48

İLGİLİ HABERLER