Spor
  • 21.9.2014 22:10

Leicester City’den tarihi geri dönüş

İngiltere Premier Lig‘in 5. haftasında Manchester United‘ı sahasında 5-3 mağlup eden Leicester City, uzun yıllar unutulmayacak bir galibiyete imza attı.

Sezona kötü başlayan Manchester United‘da geçtiğimiz hafta QPR karşısında alınan 4-0′lık galibiyet bütün sorunları unutturmuş, moraller yerine gelmişti. Manchester United taraftarları, 1998 yılından bu yana kaybetmedikleri Leicester City‘yi yeneceklerinden emin stadyumdaki yerlerini almıştı.

Maç öncesi Louis van Gaal‘in sezona iyi başlayan Juan Mata‘yı kesip henüz yeni takım arkadaşları ile birlikte 24 dakika oynamış Radamel Falcao‘yu 11′e alması ‘Kırmızı Şeytanlar’ın taraftarlarından tepki çekse de. Karşılaşma da aslında tam Van Gaal‘in istediği gibi başladı. Karşılaşmaya fırtına gibi giren Manchester United, 13. dakikada Robin Van Persie ile öne geçmiş, 16. dakikada Angel Di Maria‘nın Hagi‘yi aratmayacak golü ile farkı ikiye çıkarmıştı.

Herkes Hollanda Milli Takımı‘na yaptırdığı savunma ve kontraatak futbolu ile tanınan Van Gaal‘in aradığı ortamı bulduğunu, konuk ekibin farka gideceğini düşündü. Ancak Leicester City‘nin, özellikle de Jamie Vardy‘nin pes etmeye niyeti yoktu. 18. dakikada Vardy’nin asisitini gole çeviren Leo Ulloa, ilk yarının sonucunu belirledi.

İkinci yarıya da hızlı başlayan Manchester United‘da Falcao yeni takımı ile ilk golüne çok yaklaştı ama 49. dakikada yaptığı vuruş direkten döndü. Ataklarına devam eden konuk ekip 57. dakikada Ander Herrera ile farkı yeniden ikiye çıkardı. Ancak ne olduysa bu golden sonra oldu. Bir anda şahlanan Leicester City, rakibinin üzerine gitmeye başladı.

Van Gaal‘in savunması bile Vardy‘nin önderliğinde gerçekleştirilen ev sahibinin ataklarını durduramadı. 63. dakikada David Nugent penaltıdan farkı bire indirirken, 64. dakikada Esteban Cambiasso beraberliği sağladı. Cambiasso‘nun golünde yine Vardy’nin asisti vardı. Bir anda neye uğradığını şaşıran Manchester United 79. dakikada Vardy‘nin, 83. dakikada da Ulloa‘nın penaltı golüne engel olamadı.

Premier Lig‘e şampiyonluk parolası ile başlayan Manchester United‘ı iki kez iki farklı geriye düştüğü maçta 5-3 mağlup eden Leicester City, tam anlamıyla ‘Şeytan’a pabucunu ters giydirdi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:39

İLGİLİ HABERLER