Spor
  • 1.5.2024 16:58

Leicester City kararını verdi.. Yunus Akgün için opsiyon kulanacak mı

Sezon başında Galatasaray'dan, İngiltere Championship ekibi Leicester City'e şartlı zorunlu satın alma opsiyonuyla kiralanan Yunus Akgün'ün durumu belli oldu. Mavi-beyazlılarla Premier Lig'e yükselme sevinci yaşayan ve sık sık forma şansı bulan 23 yaşındaki yıldız oyuncu için karar verildi. İşte detaylar...

Sarı - kırmızılılar genç oyuncuyu, yeniden Premier Lig'e yükselmek isteyen Leicester City'e kiralamıştı. Galatasaray'dan Kamu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti: Profesyonel Futbolcumuz Yunus Akgün'ün 2023-2024 sezonu için şarta bağlı zorunlu satın alma opsiyonu ile geçici transferi konusunda Leicester City Football Club Limited ile anlaşmaya varılmıştır.

Yapılan anlaşmaya göre konusunda Leicester City Football Club Limited, şirketimize 500.000 Euro geçici transfer bedeli ödeyecektir. Futbolcunun şarta bağlı transfer bedeli 9.000.000 Euro'dur.

Ayrıca, Leicester City Football Club Limited‘e futbolcunun transferinin gerçekleşmesi ve ileride üçüncü bir kulübe transfer olması durumunda satış bedeli karının %15'i şirketimize ödenecektir."

İNGİLTERE PERFORMANSI

Bu süreçte A Milli Takım'a da davet edilen Yunus Akgün, Leicester City'nin formasını 22'si Premier Lig olmak üzere 28 maçta giydi. 23 yaşındaki oyuncu bu maçlarda iki kez gol sevinci yaşarken, üç kez de asist yapma başarısı gösterdi.

Leicester şehrinin, önde gelen gazetelerinden Leicestershire Live bugün yayınladığı haberde Yunus Akgün'ün durumunu da açıkladı. Gazetede yer alan habere göre; Leicester City, Yunus Akgün'ün opsiyonunu kullanmayacak.

Öte yandan Yunus Akgün ile birlikte 10 oyuncunun daha takımdan ayrılabileceğinin gündemde olduğu iddia edildi. O isimler, Marc Albrighton, Kelechi Iheanacho, Dennis Praet, Wilfred Ndidi, Jannik Vestergaard, Yunus Akgün, Callum Doyle, Abdul Fatawu, Harry Souttar, Danny Ward, Kiernan Dewsbury-Hall, Jamie Vard.

Güncellenme Tarihi : 1.5.2024 17:01

İLGİLİ HABERLER