Sağlık
  • 31.7.2009 02:45

LENSLE DENİZE GİRMEYİN!..

Deniz ve havuz nedeniyle gözün mikrop kapabileceğine dikkat çeken uzmanlar, temiz olduğu bilinen deniz suyu ile mikrobiyolojik yönden tetkiklerinin ve ilaçlarının yapılmış olduğu havuzlara girilmesi gerektiğini belirtiyor.

Kontakt lenslerle yüzmemek gerektiğinin de altını çizen uzmanlar mutlaka yüzücü gözlüğü takılması gerektiğini söylüyor. Çünkü suyun içerisindeki mikroplar kolayca lenslere yapışabiliyor ve görmeyi tehdit edici çok ciddi göz enfeksiyonlarına neden olabiliyor.


5 saatten az uyuyanın kalbi tehlikede


GECE 5 saat ve daha az uyuyanların damarlarında kireçlenme riski artıyor, bu da beraberinde kalp hastalıkları riskini getiriyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Akbaş, 'Yetişkin bir kişinin günde en az 7 saat uyuması gerekir.

Uyku süresini 7 saatten 5 saat ve daha aza indirenlerin kalp ve damarsorunları nedeniyle hayatlarını kaybetme riski, 7 saat uyuyanlara göre iki kat artıyor' diye konuştu. Dr. Akbaş, sabah uyandıktan sonra yeniden uykuya dalmanın ise vücutta gece boyu yapılan tamiratı tahrip edeceğini kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:00

İLGİLİ HABERLER