Gündem
  • 13.8.2009 11:06

LEVENT ERSÖZ'ÜN GÖZÜ ADLİ TIP'TA

Dizinden geçirdiği operasyondan sonra 12 gündür Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yatan Ergenekon tutuklusu Levent Ersöz'ün sağlık durumu henüz netleşmiş değil. Geçtiğimiz pazartesi günü, sağ dizinden ameliyat olan Ersöz'ün, hastanede daha uzun süre kalabilmek için tepeden tırnağa kontrolden geçtiği belirtiliyor.

Bu noktada Ersöz'e önce 'Boyun damarlarında darlık veya tıkanıklık var mı?' diye karotis doppler tarama ultrasonu yapıldı. Fakat bu tarama sonunda Ersöz'ün beyin damarlarındaki kan akımında bir problem olmadığı ortaya çıktı. Geçtiğimiz hafta içi ise Ersöz'ün ameliyat olduğu 2. Cerrahi Kliniği tiroit ultrasonu istedi. Ersöz'de 'guatr var mı, yok mu, tiroidi normal mi?' diye bakıldı. Sonuç henüz belli değil. İhtimaller içinde Ersöz'ün guatr ameliyatı olması da bulunuyor.

Zaman Gazetesi'nin haberine göre, Ersöz'ün özellikle önümüzdeki günlerde Adlî Tıp Kurumu'na gidecek olmasından dolayı hastanede kalmak istediği ifade ediliyor. Ersöz daha önce de tartışmalı kararlara imza atan ve başında Nur Birgen'in bulunduğu Adlî Tıp Kurumu 3. İhtisas Kurulu önüne çıkacak. Karara göre tahliyenin yolu açılabilir.


AMELİYATI TARTIŞMA KONUSU OLMUŞTU


GATA'dan taburcu olduktan sonra sadece birkaç gün Silivri Cezaevi'nde kalan Levent Ersöz, 2 Ağustos'ta Haseki'ye yatış yaptı. Ersöz, GATA'da yattığı sürede vücudunda görülen 'nekrotizan fasit' mikrobunun etkisiyle önceki gün sağ dizinden operasyon geçirdi. Fakat bu ameliyatla ilgili ilginç bir iddia gündeme geldi. Ersöz'ün sadece 'ameliyat olmak için ameliyat olduğu' öne sürüldü. Haseki'de Ersöz'ün operasyonunu 2. Cerrahi Klinik şefinin izinde olmasından dolayı inisiyatif kullanan şef yardımcısı gerçekleştirdi. Ersöz'ün yara bölgesi kısa süreliğine açılıp, daha sonra kapatıldı. Bu sürede yara bölgesindeki bazı ölü dokuların temizlenmesi ile fazla sıvı alımı gibi basit işlemler gerçekleştirildi. Bu operasyondan sonra Ersöz'ün en fazla bir hafta hastanede kalacağı belirtilmesine rağmen, 12 gündür hastanede yatması dikkat çekti. Bunun yanında 6 Ağustos'ta Ergenekon davasıyla ilgili duruşmaya katılmayan Ersöz'ün avukatı, akciğerinde nodül olduğunu açıklayarak yeni bir rahatsızlık daha ortaya atmıştı. Konunun uzmanları bir kişide nodülün (kitlenin) ciddi olması halinde hemen parça alınması ya da ameliyat yapılması gerektiğini ifade etmişti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:47

İLGİLİ HABERLER