Gündem
  • 7.5.2004 00:32

LEYLA ZANA'DAN SİYASİ PARTİLERE MEKTUP

REMZİ BURULDAY
DİYARBAKIR  - Diyarbakır Demokrasi Platformu sözcüsü Necdet Atalay, kapatılan DEP'in eski milletvekili Leyla Zana'nın siyasi partilere mektup gönderdiğini açıkladı.


Diyarbakır Demokrasi Paltformu tarafından, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda, kapatılan DEP'in eski milletvekilleri için yapılan basın açıklamasına tutuklu ve hükümlü aileleri, sivil toplum örgütleri ve alt kademe Belediye Başkanları katıldı. Platform sözcüsü Necdet Atalay, Leyla Zana'nın siyasi partilere mektup gönderdiğini belirterek, "DEP milletvekilleri tekrar yargılandı ve aynı cezayı aldı. Bu durum Türkiye'yi Avrupa Birliği ve uluslararası camiada zor duruma düşürdü.

AK Parti ve CHP arayışlar içine girerek Leyla Zana ve arkadaşlarının salıverilmesi için yeni yasal düzenleme arayışına girdiler. Leyla Zana, siyasi partilere gönderdiği mektupta, AB ile ilişkiler için tahliyelerini istemediklerini, bölgede 15 yıl yaşanan acıları dindirmek amacıyla bırakılmak istediklerini belirtmiştir. Biz Demokrasi Platformu olarak, DEP milletvekillerinin yargılandığı DGM'nin tarafsız olmadığını ve bugünün TBMM'sinin bu mahkemeleri kaldırmayı tartıştığını biliyoruz" dedi.


Atalay, çocukların refah içinde bir geleceklerinin olması için ellerinden geleni yapacaklarını ve hükümetin bu konuda duyarlılık göstermesini istedi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:09

İLGİLİ HABERLER