Dünya
  • 3.12.2021 01:08

Libya ile Türkiye arasında yolcu gemisi seferleri başladı

 Libya'nın Misrata kenti ile İzmir arasında gemi seferlerinin başladığı belirtildi.

Libya Ulaştırma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Muhammed Salim Şehubi, yaklaşık 40 yıldır yapılamayan gemi seferlerinin ilkini başlattı.

Eski Libya Lideri Muammer Kaddafi yönetimi sırasında, ülke yaptırımlar altındaydı ve büyük ölçüde turistlere kapalıydı.

2011'de Kaddafi'nin düşmesinin ardından ülkede yaşanan iç karışıklıklardan dolayı Libya'ya 25 yıldır herhangi bir uluslararası feribot seferi yapılmıyordu.

Hükümetin, Libya ile Türkiye arasındaki ulaşım olanaklarını kolaylaştırmak ve deniz taşımacılığı araçlarından yararlanmak için yolcu yararına maliyet fiyatını düşürmek amacıyla gerekli mevzuatı çıkardığını ifade eden Şehubi, hükümetin ayrıca, yakın gelecekte turistik gemi seferleri başlatmak için Mısır, Tunus ve Fas hükümetleriyle anlaşmaya varmak üzere bazı adımlar atma sürecinde olduğunu aktardı.

Öte yandan, Misrata Deniz İşletmeleri Genel Müdürü Ahmed Beşir de İzmir seferi için Misrata'dan Kavelay Turizm ve Libya Demir Çelik Şirketine (LISCO) ait bir geminin kullanıldığını söyledi.

Beşir, "Önümüzdeki dönemde Tunus ve İskenderiye limanlarına da seferler düzenlenecek" dedi.

48 saat sürüyor

Misrata-İzmir gemi seferleri 48 saat sürüyor. Trablus'un yaklaşık 200 kilometre doğusunda bulunan Misrata, çok sayıda Türk işletmesine ev sahipliği yapıyor.

Güncellenme Tarihi : 3.12.2021 01:09

İLGİLİ HABERLER