Dünya
  • 13.12.2019 21:56

Libya Müftüsü'nden Türkiye'ye çağrı!.. Acil kabul edin

Libya Müftüsü'nden flaş 'Türkiye' çağrısı: Acilen kabul edin! Libya Müftüsü Sheikh Sadiq Al-Ghariani, Libya ile Türkiye arasında imzalanan anlaşmadan dolayı memnuniyet duyduğunu belirtti.

Libya Müftüsü Sheikh Sadiq Al-Ghariani (Şeyh Sadık El Gazi), 27 Kasım'da Libya ile Türkiye arasında imzalanan ve iki ülkenin deniz sınırını belirleyen anlaşmadan dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti.

'Libya Türkiye'nin teklifini kabul etmeli'

Al-Ghariani Türkiye'nin asker desteği çağrısını hatırlatarak, “Libyalı yetkililer, Halife Haftar'ı ve başkente saldıran yabancı destekçilerini püskürtmek için acilen Türkiye'nin askeri desteğini kabul etmeli" dedi.

Başkan Erdoğan canlı yayında duyurmuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT Özel Yayını'nda gündeme dair soruları yanıtladı. Başkan Erdoğan, Libya anlaşmasına dair çok önemli açıklamalar yapmıştı.

'Türk askeri Libya'ya gider mi?'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türk askeri Libya'ya gider mi?" şeklindeki soruya, "Libya isterse Türkiye bunun kararını kendisi verir, kimseden izin almayız. Türkiye dışına asker gönderilmesi bakımından atılması gereken adımlarımız var. Libya'ya her türlü desteği vermeye hazırız" demişti.

Bir açıklama da Bakan Çavuşoğlu'ndan gelmişti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise dün yaptığı açıklamada, Libya'ya asker göndermenin şu anda Türkiye'nin dış politika gündeminde olmadığını, ancak Libya hükümeti bu yönde bir talepte bulunursa bunun düşünebileceğini ifade etmişti.
Öte yandan Nisan ayından bu yana Haftar'a bağlı güçler, başkent Trablus'u ele geçirmek için saldırı başlatmıştı.

Güncellenme Tarihi : 14.12.2019 10:39

İLGİLİ HABERLER