Gündem
  • 3.6.2020 21:25

Libya Ordusu MitigaTrablus Uluslararası Havaalanı'nı Hafter'den kurtardı

Bu sabah başlayan Trablus Havaalanı’nı kurtarma operasyonunda akşam zafere ulaşıldı.. Libya Ordusu en çetin nokta olan eski Trablus Havaalanını Hafter'den almayı başardı. Libya Ordusu Operasyonu Berkane Fury sözcüsü, ordunun Trablus Uluslararası Havalimanı'nın kontrolünü tamamen ele geçirdiğini doğruladı.
Tripoli havaalanı şehirden yaklaşık 27 km uzaklıktadır ve özellikle Qasr Bin Ghashir bölgesinde yer almaktadır.
Havaalanı 2014 yılından bu yana, Libya hükümetine bağlı "Şafak Libya" kuvvetleri ile Haftar'a sadık Zintan kuvvetleri arasında meydana gelen çatışmalar nedeniyle kapalıydı.


El-Wefaq'tan “Arabi 21” e: Güçlerimiz Trablus Havalimanı üzerindeki kontrolünü genişletti

Libya'nın Birleşmiş Milletler (BM) nezdindeki meşru temsilcisi Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) ordusu sözcüsü Albay Muhammed Kanunu, bu sabah havaalanına saldırı başlatacaklarını duyurmuştu..Kununu; MitigaTrablus Uluslararası Havaalanı'nı kurtarma operasyonunun dünyaya haber vermişti.

Trablus Havaalanı’nı kurtarma operasyonu başarıyla bitti

Libya Ordusu tam bir yıldır almak için çaba gösteridği, düzinelerce şehit verdiği yüzlerce yaralı askere mal olan havaalanını kurtardıktan sonra etrafdan 'Allahü Ekber' sesleri yükseldi.
Facebook üzerinden bir açıklama yapan  "Borkan Al-Ghazi" operasyonunun  Libya ordusu sözcüsü Mohamed Qanunu, "Kahraman kuvvetlerimize Trablus havaalanından kaçan Haftar teröristlerinin geride bıraktıkları mayın ve tuzakları temizlemeye başladılar" dedi.
Mustafa Al-Mujai, “Arabi 21” e yaptığı özel bir açıklamada, ordunun ve onu destekleyen kuvvetlerin, havaalanında konuşlandırıldığını, Haftar milislerinin bıraktığı patlayıcı ve mayın kalıntılarının üstesinden gelmek için bomba uzmanlarımız faliyetteler" dedi.

İŞTE İLK GÖRÜNTÜLER
 

Güncellenme Tarihi : 3.6.2020 20:32

İLGİLİ HABERLER