Spor
  • 24.4.2021 22:23

Lider evinde gol yağdırdı

Süper Lig'in 37. haftasında lider Beşiktaş, Kayserispor'u konuk etti. Beşiktaş sahadan 3-1 galip ayrılarak liderliğini sürdürdü.

Beşiktaş - Kayserispor: 3-1

Lider Beşiktaş, Süper Lig'in 37. haftasında iç sahada Kayserispor'u konuk etti. Eksiklerine rağmen sahadan 3-1 galip ayrılan Beşiktaş liderliğini sürdürdü.

Beşiktaş'ın gollerini 4. dakikada Ghezzal penaltıdan, 13. ve 65. dakikalarda N'Koudou kaydetti. Kayserispor'un tek golünü 6. dakikada Pedro attı.

Beşiktaş bu sonuçla 75 puana ulaştı ve liderliğini sürdürdü. Kayserispor ise 35 puanla 18. sırada yer aldı.

GOLLER: 4' Ghezzal (p), 13' ve 65' Nkoudou(Beşiktaş)  6' Pedro (Kayserispor)

İLK 11'LER

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Vida, Montero, N'Sakala, Necip, Josef, Ljajic, Ghezzal, Gökhan, N'Koudou

Kayserispor: Doğan, Aziz Behich, Kolovetsios, Mario Paz, Kvrzic, Attamah, Muhar, Henrique, Lennon, Alibec, İlhan Parlak

MAÇTAN DAKİKALAR

4. dakikada Gökhan Töre'nin pasıyla ceza sahası içerisinde topla buluşan Ljajic'e Kvrzic'in yaptığı müdahalenin ardından maçın hakemi Cüneyt Çakır, penaltı noktasını gösterdi. Penaltı için topun başına geçen Ghezzal, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0

6. dakikada Hes Kablo Kayserispor'un beraberlik golü geldi. Alibec'in soldan ortaladığı topa ceza sahasında Pedro Henrique gelişine düzgün vurdu. Meşin yuvarlak filelere gitti: 1-1

13. dakikada Beşiktaş bir kez daha öne geçti. Ceza sahası önünde topla buluşan Ljajic, soldan bindirme yapan N'Koudou'ya pasını verdi. N'Koudou dar açıda olmasına rağmen sert bir şutla topu filelere yolladı: 2-1

19. dakikada sağdan kullanılan köşe atışında De Souza'nın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla üstten dışarı gitti.

36. dakikada seri paslarla Kayserispor ceza alanına sokulan Beşiktaş'ta Ghezzal'ın vuruşunda meşin yuvarlak, kaleci Doğan Alemdar'da kaldı.

Karşılaşmanın ilk yarısı, Beşiktaş'ın 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

MAÇTAN NOTLAR

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, eksik oyuncularının yokluğunda ilk 11’i kurmakta zorlandı. Tecrübeli teknik adam, sakat ve cezalı oyuncularının çokluğunda Demir Grup Sivasspor maçının 11'ine göre 5 değişikliğe giderek Hes Kablo Kayserispor maçına çıktı. Sergen Yalçın; sarı kart cezalısı Welinton'un yerine Montero, Atiba'nın yerine Necip Uysal, Dorukhan Toköz'ün yerine Adem Ljajic, Larin'in yerine N'Koudou ve Aboubakar'ın yerine Gökhan Töre'yi sahaya sürdü.

Kaleyi Ersin Destanoğlu'na emanet eden Yalçın, savunma dörtlüsünü; Rosier, Vida, Montero ve N'Sakala'dan oluşturdu. Savunmanın hemen önünde Josef ve Necip Uysal'ı görevlendiren Yalçın'ın, hücum hattındaki tercihleri ise Ghezzal, Ljajic, N'Koudou ve Gökhan Töre oldu.

MONTERO 13 MAÇ SONRA 11’DE 
Siyah-beyazlı ekipte, İspanyol stoper 13 maç aradan sonra ilk 11'deki yerini aldı. Son olarak Süper Lig'in 22'nci haftasında iç sahada kaybedilen Trabzonspor müsabakasında forma giyen Montero, sonrasında yaşadığı sakatlık ve teknik heyet tercihi nedeniyle görev almadı. İspanyol savunmacı, Trabzonspor karşılaşmasının ardından sadece B.B Erzurumspor maçında 1 dakika forma şansı bulmuştu.

GÖKHAN TÖRE FORVETE
Siyah-beyazlılarda, 3 forvet oyuncusu Cenk Tosun, Vincent Aboubakar ve Cyle Larin'in yokluğunda Gökhan Töre forvette oynadı. Erzurumspor deplasmanında Cenk'i, Sivasspor karşılaşmasında ise Larin ve Aboubakar'ı kaybeden teknik direktör Sergen Yalçın, forvette Gökhan Töre'yi görevlendirdi. Sakatlığını atlatmasının ardından son 5 maçtır oyuna sonradan dahil olan tecrübeli futbolcu, Kayserispor maçında takımının gol umudu oldu.

TÖRE 2'NCİ KEZ İLK 11'DE
Bu sezon yaşadığı sakatlıklar nedeniyle uzun süreler takımdan ayrı kalan Gökhan Töre, ikinci kez ilk 11'de görev aldı. Sezon başında eski takımına tekrardan katılan tecrübeli kanat oyuncusu, ligde 2'nci kez ilk 11'de görev aldı. Daha önce sezonun ilk yarısında Gençlerbirliği ile iç sahada oynanan mücadeleye 11'de başlayan Töre, 2'nci kez ilk 11'de görev almış oldu.

BEŞİKTAŞ'TA 5 FUTBOLCU CEZA SINIRINDA
Siyah beyazlı takımda Kayserispor maçı öncesinde 5 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. 3'er sarı kartı olan Rosier, Necip ve Dorukhan karşılaşmada sarı kart görmeleri halinde ligin 38’inci haftasında deplasmanda oynanacak Çaykur Rizespor karşılaşmasında takımını yalnız bırakacak.  Siyah-beyazlılarda ayrıca, sakatlıkları nedeniyle karşılaşma kadrosuna dahil edilmeyen Cyle Larin ve Atiba Hutchinson’da sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

HAMZA HAMZAOĞLU'NDAN 3 DEĞİŞİKLİK
Hes Kablo Kayserispor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Gençlerbirliği maçının 11'inde 3 değişikliğe giderek bu karşılamaya çıktı. Tecrübeli teknik adam Uğur Demirok'un yerine Mario Paz, Awramowski'nin yerine Muhar, Muğdat Çelik'in yerine ise İlhan Parlak'ı görevlendirdi.
Kayserispor'un Beşiktaş karşısındaki 11'i şöyle:
"Doğan, Kvrzic, Kolovetsios, Mario Paz, Aziz Behich, Attamah, Muhar, Henrique, Lennon, Alibec, İlhan Parlak, ."

Forvet hattında büyük sıkıntı yaşıyor

Beşiktaş, kritik haftaların yaşandığı dönemde forvet hattında büyük sıkıntı yaşıyor. Siyah-beyazlı takımın santrforları Cenk Tosun, Larin ile Vincent Aboubakar sakatlıkları nedeniyle maçta görev alamadı.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçında ciddi bir sakatlık yaşayan Cenk Tosun, sezonu kapatmıştı. Kamerun Milli Takım kampında bulunduğu sırada sakatlanan Aboubakar, 4 maç sonra Demir Grup Sivaspor karşısında görev alsa da yine sakatlandı.

Sivasspor maçında adale sakatlığı yaşayan Cyle Larin de tedavisinin sürmesi sebebiyle sahada yer almadı.

Sakatlanan Atiba kadrodan çıkarıldı
Sol alt adalesinde ödem tespit edilen ve ağrıları artan Atiba kadrodan çıkarıldı.

Oğuzhan ve Hasic de sakat

Beşiktaş'ta Cenk ve Aboubakar'ın yanı sıra Oğuzhan Özyakup ve Ajdin Hasic'in de sakatlıkları bulunuyor.

Hasic, Bosna Hersek'in 21 yaş altı milli takımında sakatlanırken, Oğuzhan ise takımının MKE Ankaragücü ile oynadığı maçta aynı durumu yaşamıştı.

Welinton cezalı

Beşiktaş'ın Hes Kablo Kayserispor karşısında bir başka eksiği ise stoper Welinton oldu. Gaziantep, Kasımpaşa, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve Demir Grup Sivasspor maçlarında sarı kart gören Welinton, cezalı duruma düştü.

5 futbolcu sarı kart ceza sınırında

Beşiktaş'ta 5 futbolcu sarı kart ceza sınırında yer alıyor.

Üçer sarı kartı bulunan Necip Uysal, Valentin Rosier, Cyle Larin, Atiba Hutchinson ve Dorukhan Toköz yarınki mücadelede kart görmeleri halinde 38. haftada oynanacak Çaykur Rizespor maçında cezalı duruma düşecek.

Stat: Vodafone Park
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Vida, Montero, N'Sakala, Josef, Necip (Dorukhan dk. 82 ?) Adem Ljajic (Mensah dk. 73), Ghezzal, N'Koudoux, Gökhan Töre
Yedekler: Utku, Emre Bilgin, Serdar Saatçı, Bilal Ceylan, Rıdvan Yılmaz
Teknik Direktör: Sergen Yalçın

HK Kayserispor: Doğan, Kvrzic (Ramazan Civelek dk. 46), Nehuen Paz, Kolovetsios, Aziz Behich, Joseph Attamah (Emre Demir dk. 46), Karlo Muhar, Aaron Lenon (Sabovic dk. 81 ?), Alibec (Melih Okutan dk. 62), Pedro Henrique, İlhan Parlak (Luckassen dk. 75)
Yedekler: Lung, İsmail Çipe Yasir, Nurettin Korkmaz, Anton Maglica
Teknik Direktör: Hamza Hamzaoğlu

Goller: Ghezzal (dk. 4 pen), N'Koudou (dk. 13 ve 65) (Beşiktaş), Pedro Henrique (Kayserispor)
Sarı kartlar: Josef, Rosier, Necip, Montero (Beşiktaş), Henrique (Kayserispor)

Güncellenme Tarihi : 24.4.2021 22:37

İLGİLİ HABERLER