Gündem
  • 29.3.2009 20:44

LİDERLER SEÇİM SONUÇLARINI NEREDEN TAKİP EDİYOR?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yerel seçim sonuçlarını AKP Genel Merkezi’nde kurmaylarıyla birlikte takip ediyor. Genel Merkezde kurulan seçim sisteminde ise resmi olmayan ilk sonuç ise Sinop ilinden geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da oyunu kullandıktan sonra Ankara’ya gelir gelmez helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun Balgat 100. Yıl’daki evine eşi Emine Erdoğan ile birlikte taziye ziyaretine gitti.
Erdoğan’nın burada yaklaşık bir saat kaldığı öğrenildi. Ziyaretin ardından Başbakan Erdoğan seçim sonuçlarını parti genel merkezinde izlemek üzere AKP binasına geldi. AKP Genel Merkez binasında seçim sonuçları ise saat 17.00’den itibaren gelmeye başladı. Başbakan Erdoğan genel merkezdeki makamında kurmaylarıyla birlikte gelen sonuçları an ve an takip ediyor. Resmi olmayan ilk sonuç ise Sinop’tan geldi. Gelen sonuçlara göre AKP’nin oy oranının yüzde 70’lerde seyretmesine ilişkin bir hava yaratıldı.

AKP’de kurulan seçim merkezi sisteminde sonuçların ekrana yansıması ile birlikte heyecanda artıyor. Gelen ilk resmi olmayan sonuçlara göre AKP 10 belediye, MHP 3, CHP 1 ve DTP ise 2 belediye aldığı görüldü.

-OTOPARK BOŞALTILDI-
Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gelenek haline getirdiği balkon konuşması için hazırlıklara başlandı. AKP Genel Merkez binasının otoparkı boşaltılarak, araçlar alınmadı. Erdoğan’ın balkonda yapacağı konuşma için görüntü ve ses sistemi yerleştirildi.

-CHP’DE HEYECANLI BEKLEYİŞ:BAYKAL EVİNDE TAKİP EDİYOR

Oy verme işleminin tamamlanması ile gözler seçim sonuçlarına çevrilirken CHP Genel Merkezi’nde de sonuçlara ilişkin heyecanlı bekleyiş sürüyor. CHP Genel Sekreteri Önder Sav seçimlerin demokrasiye ve Türkiye’ye yakışır ve şaibelerin olmadığı bir şekilde sonuçlanacağını düşündüklerini kaydetti.

CHP Genel Merkezi’nde gazetecilere açıklama yapan CHP Genel Sekreteri Önder Sav, parti olarak hazırlıklarını tamamladıklarını ve her il ile irtibatlarının olduğunu belirterek, veriler alındıkça bilgisayara aktarılacağını söyledi. CHP olarak 16 büyükşehir, 65 il ve ilçelerin tamamına yakını ile beldelerin büyük bir bölümünde seçime girdiklerini belirten Sav, “Bu seçimlerin demokrasimize, Türkiyemize yakışır, şaibelerin olmadığı bir şekilde sonuçlanacağını düşünüyorum. Bütün örgütlerimizle seçim sonuçlarını alıncaya kadar görev başında olacağız” diye konuştu.

Sav, 100’ü aşkın görevli ile illerle bağlantı kurduklarını ve 20 kişilik bir ekibin de bilgisayara verileri girdiğini kaydetti.

Bu arada CHP’li yöneticilerin bir bölümü parti genel merkezinde bulunurken, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın ise evinde seçim sonuçlarını takip edeceği kaydedildi. Baykal’ın gelişmelere göre ilerleyen saatlerde parti genel merkezine gelebileceği belirtildi.

-MHP’DE HEYECANLI BEKLEYİŞ

Oy kullanma işleminin saat 17.00’de bitmesinin ardından, MHP Genel Merkezi’nde heyecanlı bekleyiş sürüyor.

MHP, seçim sonuçlarını yakından ve dikkatli takip etmek amacıyla, Genel Merkezin 8. katında 25 kişilik Seçim Koordinasyon Bürosu kurdu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ilerleyen saatlerde Genel Merkez'e gelerek, parti yönetimi ile sonuçları takip edecek. Ayrıca 9 avukat da yurt gelecek hukuki itirazlara karşı görev yapacak.

Öte yandan, daha önceki seçimlerde bina dışına konulan ve sonuçları dakika dakika gösteren plazma ekranlar ise bu seçimlerde, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin helikopter kazası sonucu ölümü nedeniyle konulmadı. Parti yönetimi başarılı sonuçlarda da sevinç gösterilerinin abartılı olmaması için genel merkez ve teşkilat çalışanlarını uyardı.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:42

İLGİLİ HABERLER