Gündem
  • 29.5.2006 02:24

LİDERLERİN 'EL ELE' FOTOĞRAFINA FARKLI BİR YORUM

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın; TOBB zirvesinde, 'el ele' fotoğraf çektirmesine farklı bir yorum...

 

MEHMET Y. YILMAZ'IN HÜRRİYET'TEKİ YAZISI:

Liderler halay çekerken!


PAZAR günü yayımlanan gazetelerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar’ı halay çeker gibi el ele tutuşarak çektirdikleri fotoğrafta bir arada görünce gülümsedim.

Bu poz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun ricası üzerine verilmiş. Hisarcıklıoğlu "Herkes dayanışma bekliyor" deyince üçlü bu pozu vererek salona girmiş ve ayakta alkışlanmış.

İktidar ve muhalefet partileri liderlerinin el ele tutuşarak gazetecilere poz verdiklerine daha önce hiç rastlamamıştım.

Gazetecilikte 30 yılımı da geride bıraktım, dünyanın bir başka yerinde de böyle bir olayın fotoğrafının yayınlandığını hatırlamıyorum.

Bir demokraside iktidar ve muhalefet partileri liderlerinin birbirlerinden farklı görüşlerde olmasından daha doğal bir şey yoktur.

Ama nedense bir demokrasi için en normal şey sayılması gereken bu durum, bizim ülkemizde bazı çevrelerce "ürkütücü" bulunur.

Bunun bir nedeni birçoğumuzun beyninin derinliklerinde hálá varlığını koruyan "muhalefetsiz demokrasi fikrine özlem"dir diye düşünürüm hep.

Ama en temel nedeni, bir demokrasinin en önemli özelliği sayılması gereken "uzlaşma kültürünü" yeterince özümsememiş olmamızdır.

Siyasi farklılıklar bizim ülkemizde kolayca bir kavgaya dönüşür ve bu kavga ortamının yarattığı gerilim ekonomiden tutun da insanların günlük yaşam içindeki huzurlarını bile etkileyebilir.

Ve ne yazık ki bu sorun, rica üzerine çektirilen bir fotoğrafla değiştirilemeyecek kadar derindir.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:08

İLGİLİ HABERLER