Spor
  • 23.6.2014 21:18

Liderlik maçı Hollanda’nın

B Grubu'nun liderini belirleyen maçta Hollanda, Şili karşısında galibiyeti son 13 dakikada bulduğu gollerle aldı.

Arena de Sao Paulo’daki maçın ilk yarısı golsüz geçti. Hollanda ilk yarıda daha baskın olsa da oyundan kopmayan Şili gole izin vermedi. Girdiği pozisyonları değerlendiremeyen Hollanda ağları havalandıramadı ve devre golsüz eşitlikle tamamlandı.
İkinci yarı Hollanda birçok kez gole yaklaştı ama sadece iki tanesini değerlendirebildi. Daryl Janmaat'ın sağ kanattan ortasında ceza sahası içinde topa iyi yükselen Fer’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Hollanda 1-0 öne geçti. Kalan dakikalarda Şili beraberlik golü için büyük çaba sarf etse de Hollanda uzatmalarda farkı 2’ye çıkardı. 90+1’de Robben'in sol kanttan arka direğe ortasında Memphis Depay topu ağlara gönderdi. (2-0) Karşılaşma 2-0 Hollanda üstünlüğü ile sona erdi.
Galatasaraylı futbolcu Wesley Sneijder maçın 75. dakikasında yerini Leroy Fer’e bıraktı. Fenerbahçeli futbolcu Dirk Kuyt da geçirdiği ufak bir sakatlık dolayısıyla yerini 89. dakikada Terence Kongolo’ya bıraktı.

Stat: Corinthians Arena
Hakemler: Bakary Gassama (Gambia), Evarist Menkouande (Kamerun), Felicien Kabanda (Ruanda)
Hollanda: Jasper Cillessen, Daryl Janmaat, Ron Vlaar, Stefan De Vrij, Daley Blind, Georginio Wijnaldum, Nigel De Jong, Dirk Kuyt (Dk. 89 Terence Kongolo), Wesley Sneijder (Dk. 75 Leroy Fer), Arjen Robben, Jeremain Lens (Dk. 69 Memphis Depay)
Şili: Claudio Bravo, Gary Medel, Francisco Silva (Dk. 70 Jorge Valdivia), Gonzalo Jara, Mauricio Isla, Charles Aranguiz, Marcelo Diaz, Eugenio Mena, Felipe Gutierrez (Dk. 46 Jean Beausejour), Alexis Sanchez, Eduardo Vargas (Dk. 81 Mauricio Pinilla)
Gol: Dk. 77 Leroy Fer, Dk. 90+1 Memphis Depay (Hollanda)
Sarı kartlar: Dk. 25 Francisco Silva (Şili), Dk. 64 Daley Blind (Hollanda)

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
90+1 Arjen Robben cezasahasında arka direğe gönderdiği topu Depay ağlara gönderdi ve maçın skorunu ilan etti: Hollanda 2 – 0 Şili
77′ GOOOLL!! Fer oyuna girer girmez golünü attı ve Hollanda öne geçiyor. Sağ kanattan paslaşılarak kullanılan kornerde açılan ortaya oyuna gireli henüz 2 dakika olan Fer sahneye çıktı ve şık bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.
75′ Hollanda’da Sneijder oyundan alınırken yerine Fer oyuna dahil oldu.
71′ Şili’de Silva çıktı yerine Valdivia oyunda.
69′ Hollanda’da Lensin yerine Memphis oyuna dahil oldu.
64′ Hollanda’da Blind, Alexis Sanchez’e yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.
56′ Alexis Sanchez şansını uzaklardan denedi ancak top kaleyi bulmadı ve üstten oyun alanını terketti.
46′ İkinci yarıya Hollanda başladı. Şili’de ikinci yarı öncesi oyuna Bousejour dahil oldu.
45′ Gassama ilk yarının son düdüğünü çaldı. İki ekip de soyunma odasına 0-0 eşitlikle gidiyor.
41′ Sol kanattan Mena topu çizgi üzerinde yakaladı ve güçlükle içeri çevirdi. Açılan ortaya hareketlenen Diaz bir anda terde kaldı ve penaltı beklentisiyle hakeme döndü. Ancak Gambiyalı hakem oyunu devam ettirdi.
25′ Sol kanattan ceza sahasına sarkmak isteyen Lens’i arkadan bir müdahale ile düşüren Silva sarı kart gördü.
22′ Yerden kullanılan köşe vuruşunda topun gelişine Gutierrez vurdu. Ancak bu şut az farkla yandan auta çıktı.
16′ Orta saha mücadelesine dönen karşılaşmada iki takım da pozisyon üretmekte zorlanıyorlar. Hollanda uzun süreli pas yaparak son topta defansın arkasına sarkan futbolcularıyla gol ararken, Şili topun arkasına geçerek kapacağı toplarla kontra hücümlar gerçekleştirmek istiyor.
7′ İki takım da oyuna karşılıklı pas hatalarıyla başladı. İlk 7 dakikalık bölümde taraflar oyun anlayışlarını sahaya yansıtabilmiş değil.
2′ Sao Paulo’da güneşli ve sıcak bir hava var. Karşılaşma yüksek bir nem oranı altında devam ediyor.
1′ Zorlu karşılaşma Şilili futbolcuların vuruşuyla başladı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:56

İLGİLİ HABERLER