Spor
  • 28.9.2011 13:10

LİDERLİK TRABZON'UN RUHUNDA VAR

GÖKMEN ŞAHİN
Yerel gazeteler ise grupta liderliği sürdüren Bordo-mavili takım hakkında övgü dolu manşetlere yer verdi.
Tarihinde ilk kez mücadele ettiği UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçlarında ilk hafta deplasmanda Inter'i 1-0 yenen, ikinci maçta ise dün sahasında Fransa'nın Lille takımı ile 1-1 berabere kalarak ilk iki haftada 4 puan alarak liderliğini sürdüren Trabzonspor, Türkiye'nin gururu olmaya devam ediyor.

ŞENER: "LİDERLİĞİMİZİ SÜRDÜRDÜĞÜMÜZ İÇİN MUTLUYUZ"
Maç sonrası teknik heyeti ve oyuncuları sergiledikleri mücadeleden dolayı tebrik eden Trabzonspor başkanı Sadri Şener, Fransa temsilcisi Losc Lille karşısında alınan skordan çok liderliği sürdürmelerinden ötürü mutlu olduklarını belirterek, " Lille, Fransa Ligini şampiyon bitirmiş güçlü bir takım. Avrupa'nın sayılı takımlarından biri. İlk kez şampiyonlar ligine katılmış bir takım olarak ortaya koyulan mücadeleden oldukça memnunuz. Galip geilmek isterdik olmadı ama takım lider durumda olunca çok daha mutlu oluyoruz. Deplasmanda oynayacağımız. CSKA Moskova maçından sonra da liderliğimizi sürdürmek istiyoruz. "dedi

YENER: "BİR ÜST TURA ÇIKMAMIZ TRABZONSPOR VE TÜRK FUTBOLU İÇİN ÖNEMLİ"
Trabzonspor Genel Sektereteri Hasan Yener ise grupta üst turu çıkmalarının Trabzonspor ve Türk futkbolu açısında çok önemli olduğunu belirterek, " Şampiyonlar Ligi maçlarını, Türkiye'deki maçlar gibi oynayamazsınız. Bu maçlar da savunma güvenliği önemli. Önce gol yemeyeceksiniz. İlk yarıda rakibe hemen hemen hiç pozisyon vermezken yediğimiz bir gol bizi üzdü. İkinci yarı oyun kontrolü elimizdeydi. Bulduğumuz golle de beraberlik elde ettik. Beraberlik bu maçlar için son derece önemli. Hem siz 1 puan alıyorsunuz hemde rakibin 3 puan almasını engelliyorsunuz. Grupta lider durumdayız. Umuyorum bundan sonraki maçlarda iç sahada alacağımız galibiyetler bir üst turu çıkmamazı sağlayacağız. Bu Trabzonspor ve Türk futbolu açısında son derece önemli."diye konuştu.

YEREL GAZETE BAŞLIKLARI
Trabzon'da yayın yapan yerel gazeteler ise Trabzonspor'un Lille karşısında aldığı skordan çok grupta liderliğini sürdürmesine geniş yer verdi. Karadeniz Gazetesi, "Trabzonspor Avrupa'da tarih yazmaya devam ediyor" derken "Trabzon Fransiz Kalmaz" başlığına yer verdi.
Karadeniz'den Günebakış Gazetesi ön sayfadan "Devlerin Liderisin" başlığını kullanırken, spor sayfasında ise "Direnişin Sembolü" başlığını kullandı. Kuzey Eksperes Gazetesi "Lille'ye Tek Sille, Yetti Liderliğe" başlığını atarken, Taka Gazetesi ise "Liderlik Ruhunda Var" başlığını kullandı. İlkhaber Gazetesi "Avni Aker'de tarihi gece 1 puanla taçlandı" ifadesini kullanırken, "İlle de Trabzonspor" başlığına yer verdi. Türk Sesi Gazetesi ise "Trabzon Lille'yi Salladı", Hizmet Gazetesi ise "Adım Adım Avrupa" manşetini attı.

TRABZONSPOR İZİNLİ
Lille maçı sonrası Hüseyin Avni Aker Stadı'nda rejenerasyon çalışması yapan Trabzonspor, günü izinli olarak geçirecek. Bordo-mavili takım Eskişehirspor maçı hazırlıklarına Perşembe günü yapacağı antrenmanla başlayacak.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 13:40

İLGİLİ HABERLER