Spor
  • 30.4.2006 02:20

LİG'İN DİBİNDE YANGIN VAR

Ligde şampiyonluk kadar düşmeme mücadelesi de nefes kesiyor. Diyarbakırspor, Denizli’de kaybederek büyük yara alırken, iki Ankara ekibi dışında son sıralarda yer alan tüm takımlar maçlarını kazandı.

TURKCELL Süper Ligi’nde son 2 haftaya girilirken, kümede kalma savaşı iyice kızıştı. Alt sıraları en çok ilgilendiren maçta, Denizlispor sahasında Diyarbakırspor’u 1-0 yenerek, rakibini adeta ateşe attı. Bu sonuçla Diyarbakırspor en yakın 3 rakibi Malatyaspor, Samsunspor ve Denizlispor’un 4 puan gerisinde kalarak, ligde tutunma şansını da mucizelere bıraktı.

2 final maçı

Dün akşamı galibiyetle kapatan ve 33 puanı paylaşan takımlardan Malatyaspor ve Samsunspor önümüzdeki hafta Malatya’da karşı karşıya gelecekler. Ayrıca Samsunspor, son hafta evinde yine ligde kalma savaşındaki rakiplerinden Diyarbakırspor’u ağırlayacak ve bu iki maç ligden düşecek takımların belirlenmesi açısından kilit rol oynayacak. Averajla düşme hattının üzerinde yer alan Denizlispor’un en büyük dezavantajı ise, son hafta şampiyonluk için mutlak 3 puana ihtiyacı olan Fenerbahçe ile oynayacak olması.

8 takım tehlikede

Haftayı puansız tamamlayan iki Başkent temsilcisi Ankaraspor ve Ankaragücü de ligde kalma barajının yalnızca 3 puan üzerinde yer alıyorlar ve henüz rahatlayabilmiş değiller. Buna karşılık düşme tehlikesi matematiksel olarak devam eden Gaziantepspor ve Çaykur Rizespor’a kalan 2 maçta 1 galibiyet yetiyor. Ancak Gaziantepspor bu hafta kendisi gibi ligde kalma mücadelesi veren Ankaragücü’ne konuk oluyor. Ligde artık son 180 dakikalara girilirken, 38 puanlı Çaykur Rizespor’dan itibaren, sıralamanın son 7 basamağında yer alan tüm takımların düşme tehlikesi bulunuyor. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:30

İLGİLİ HABERLER