Asayiş
  • 31.5.2013 12:06

Liseli kıza tecavüze 7 ay hapis!..

ERZURUM'da geçen yıl otomobille gezmeye çıkardığı olay tarihinde 14 yaşında olan lise öğrencisi M.T.'ye tecavüz ettiği öne sürülen ve polis kontrolü sırasında "kızım" diye tanıttıktan sonra yakalanan 49 yaşındaki M.A., 23 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 7,5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Erzurum'da bir lisede okuyan M.T., aynı okuldan bir arkadaşı aracılığı ile emekli memur M.A. ile geçen yıl yaz mevsiminde tanıştı. M.T.'nin eski erkek arkadaşıyla cinsel ilişkiye girdiğini öğrenen evli ve 4 çocuk babası M.A., alkol aldıktan sonra kıza havalimanı yolunda tecavüz etti. 'Ailene söylerim' tehtidiyle küçük kızla ilişkisini sürdüren M.A., 18 Ağustos günü Tortum'dan gelirken Erzurum girişinde polis kontol noktasına takıldı. Liseli M.T.'yi polislere önce 'Kızım' diye tanıtan M.A.'nın yalanı, kimlik kontrolünde ortaya çıktı. Kız, başından geçenleri anlatınca M.A., mahkeme tarafından tutuklandı.

'Ruh ve beden sağlığını bozacak şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 23 yıla kadar hapis cezası istemi ile yargılanan M.A., yaklaşık 9 ay tutuklu kaldıktan sonra bir önceki duruşmada tahliye edildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın da müdahil olduğu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen karar duruşmasında, Cumhuriyet Savcısı Sedat Bayrak, mağdurun yaşının doktor raporu ile 18 olarak belirlendiğini vurguladı.

Olay tarihi itibari ile mağdurun 15-18 yaş grubu içinde bulunduğuna işaret eden Bayrak, sanık tarafından mağdura her hangi bir cebir, tehdit, hile uygulanmadığını belirtti. 15 yaşından büyük mağdurun kendi istek, irade ve rızası ile sanık ile cinsel ilişkiye birden çok kez girdiğine dikkati çeken Bayrak, eylemin reşit olmayanla rızası ile cinsel ilişki suçu kapsamında kaldığını bildirerek sanığın TCK'nın 104/1'nci maddesi uyarınca cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, Savcı Bayrak'ın verdiği mütalaa doğrultusunda M.A.'yı 104/1 maddesi kapsaminde 'reşit olmayanla cinsel ilişki' suçundan 7 ay 15 gün hapis cezasına mahkum etti. Ayrıca mahkeme heyeti, 9 ay cezaevinde kaldığı gerekçesiyle M.A.'nın tazminat hakkının doğduğunu da bildirdi. M.A.'nın avukatı Tolga Terzioğlu, müvekkilinin suçsuz olduğuna inandıklarını aslında beraat etmesi gerektiğini vurguladı. Avukat Terzioğlu, bu yüzden kararı temyiz edeceklerini söyledi.

Müvekkilinin resmi doğum kaydının olmadığı için kemik yaşının tespiti için rapor alındığını anımsatan M.T.'nin avukatı Muhammet Burak Nuhoğlu ise sanığın en az 15 yıl hapis cezası alması gerekirken 7 ay hapis ceza ile kurtulduğunu söyledi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:51

İLGİLİ HABERLER