Gündem
  • 23.4.2021 11:51

Lojmandan atılan bildirici amiraller ajitasyona başladı

Lojmandan atılan bildirici amiraller ağlamaya başladı

Gece yarısı gizli gizli bir araya gelerek muhtıra gibi bildiri yayınlayan 104 Amiralle alakalı lojmandan çıkarma kararı verilmişti. Aynı şekilde korumaları da yanlarından alındı.
Bildiride imzası bulunan amirallere orduevleri ve askeri tatil yöreleri de yasaklandı.
Bildirinin elebaşı amirallerin ayaklarına elektronik kelepçe takılarak yurtdışı yasağı konuydu.
Bütün bunlar bildiriye imza koyan amiralleri şoka soktu.
Muhtıralarının karşılığında beklemedikleri yaptırımlarla karşılaşan amirallerden bir kısmı bin pişman olurken bazıları da ajitasyona başladı.
Bunlardan birisi de Eşref Uğur Yiğit..
Bildirici amiral 95 yaşındaki annesinin yanına yerleşti
Cumhuriyet Gazetesi Savunma Muhabiri Barkın Şık'ın mezarlarını ziyaret eden Eşref Uğur Yiğit, yaşananları hak etmediklerini düşünenlerden.
İçişleri Bakanlığı 1 gün içinde Yiğit'le birlikte diğer eski Deniz Kuvvetleri Komutanları Bülent Bostanoğlu ve Murat Bilgel'in yakın koruma kararını iptal etti. Bu iptalle birlikte Milli Savunma Bakanlığı da üç ismin 15 gün içinde lojmandan çıkmasını istedi.
Avukatları Hüseyin Ersöz, yürütmenin durdurulması ve kararın iptali için dava açtı.
Mahkeme Bülent Bostanoğlu için yürütmeyi durdurma kararı alırken, Eşref Uğur Yiğit'in davasına bakan Mahkeme, “idareden savunma aldıktan sonra” karar vereceğini bildirdi.
15 gün içinde lojmandan çıkılmasına ilişkin ilk tebligat Eşref Uğur Yiğit'e yapılmıştı.
O 15 günlük süre bugün sona erince 20 Nisan gecesi lojmanı terk edip, 95 yaşındaki annesinin yanına yerleşti.
İstanbul'da, kirada bir evi varmış. Kiracı boşalttıktan sonra oraya taşınmayı planlıyor.
Diğer amirallerde mahkeme kararını beklerken bu durum aile içerisinde de büyük huzursuzluklara neden olmuş durumda.

6 emekli amiral serbest bırakıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının ‘Montrö Bildirisi’ne yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 6 emekli amiral, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

104 emekli amiralin yayınladığı bildiri sonrasında ifadeye çağrılan 7 şüpheliden 6'sı emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesine götürüldü.

Adliyeye getirilenler arasında Ali Yüksel Önel, Nurhan Kahyaoğlu, İlker Güven, Alper Çetin Tezeren, Osman Metin Açımuz ile Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TUSED) Genel Başkanı Emekli Tuğgeneral Namık Kemal Çalışkan yer aldı. Sağlık sorunları nedeniyle tedavi gören Işık Biren'in ifadeye gelemeyeceği öğrenildi.

ADLİ KONTROL ŞARTI UYGULANDI

Savcılıkta ifadesi alınan amiraller, mahkemeye sevk edildi. Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, 6 emekli amiralin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

14 AMİRAL DE SERBEST BIRAKILMIŞTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan 14 amiralin tamamı serbest bırakılmıştı.

Serbest bırakılanlar arasında Ergun Mengi, Atilla Kezek, Alaettin Sevim, Ramazan Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Türker Ertürk, Turgay Erdağ ve Ali Sadi Ünsal gözaltına alınmış; Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu, Mustafa Özbey ve Atilla Kıyat’a ise emniyete gelmeleri için tebligat yapılmıştı.

Güncellenme Tarihi : 24.4.2021 01:02

İLGİLİ HABERLER