Dünya
  • 10.11.2016 00:56

Londra'da tramvay kazası: 5 ölü

İngiltere'nin başkenti Londra'da, tramvayın raydan çıkması sonucu yaşanan kazada, 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Britanya Ulaşım Polisi'nden (BTP) yapılan açıklamada, başkent Londra'nın güneyindeki Croydon semtinde seyir halinde olan bir tramvayın yerel saatle 06.00'da raydan çıkarak devrildiği kaydedildi.


Olayda, tramvayda bulunan 5 kişinin hayatını kaybettiği, kazada yaralanan ve tramvayda mahsur kalan 51 yolcunun ise bölgedeki hastanelere sevk edildiğini belirtildi.

Tramvayı kullanan vatmanın gözaltına alındığı, kazanın neden kaynaklandığının araştırıldığı kaydedildi.

Kazaya ilişkin konuşan İngiltere Başbakanı Theresa May, hükümetin acil servis hizmetleri ve diğer yetkililerle yakın iletişimde olduğunu vurgulayarak, korkunç kazayla ilgili yetkililerin yapılması gereken her şeyi yaptığını belirtti.

Londra Belediye Başkanı Sadık Han da "Düşüncelerim ve dualarım bugün hayatını kaybeden kişilerin aileleri, dostları ve bu kazadan etkilenen herkesle birlikte. Durumu kontrol altına almak ve yararılara yardımcı olmak için çok zor şartlar altında çalışan acil servis ekipleri ve Londra Ulaşım Kurumu ile yakın iletişimdeyim." ifadelerini kullandı.

Mayıs 2000'de hizmete giren 39 istasyonlu Croydon Tramlink hattını 2015-2016 döneminde 27 milyondan fazla kişi kullanmıştı.


 

Güncellenme Tarihi : 9.11.2016 21:57

İLGİLİ HABERLER