Ekonomi
  • 30.5.2020 20:53

Londra'nın En Güzel Gezip Görülecek Yerleri

Her yıl 30 milyona yakın turistin ziyaret ettiği şehirler arasında göz kamaştıran Londra, Avrupa'nın en çok ziyaret edilen şehri olarak ünlü. İngiltere'nin başkenti ve en güzel bu şehrinde gezip görülecek birbirinden güzel tarihi sarayları, kiliseleri, anıtları ve dünyaca ünlü müzeleri bulabilirsiniz. Kimisi giriş ücretine tabii iken kimisi ücretsiz olarak gezilebilmektedir.

Londra'da gezilecek yerlere geçmeden önce şehir hakkında birkaç ipucu vermekte de yarar var.

Londra, daha çok ilkbahar ve yaz aylarında turistlerin yoğun olarak tercih ettiği şehirlerden. Otel fiyatlarının mayıs, haziran ve temmuz aylarında tavan yaptığı bu şehirde uygun fiyatlı konaklama birimleri bulmak adına da şehirde nerede konaklayacağınıza iyi bir şekilde karar vermenizde yarar var.

Londra'da Gezilecek Yerler arasında müzeler ve tarihi yapıların dışında meydanlardan ve semtlerden bahsetmek de mümkün. Belli başlı şehirde gezilip görülmesi gereken yerler ise şöyle;

1.Hyde Park

Londra'nın en büyük ve iyi bilinen parklarından biri olan Hyde Park, şehirde kaçırılmayacak güzelliği, yapılacak turistik aktiviteleri ve temiz havası ile uzun yıllar boyunca Londra'nın en popüler turistik cazibe merkezleri arasında yer alıyor. Serpantin olarak iki su kütlesine ev sahipliği yapan bu parkta birbirinden çeşitli anıtlara göz atabilir, su üzerinde kürekle gezebilir ve kuğuları görebilirsiniz.

2.Westminster


https://gezilecekyerler-listesi.com/londra/ Foto Kaynak

Londra'nın öne çıkan tarihi yapıları arasında yer alan Westminster, Londra'nın parlamento evlerine ev sahipliği yapmasının yanı sıra, dünyaca ünlü Big ben Kulesi'ne de ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca bu kompleks içerisinde ziyaretçiye açık olan Westminster Manastırı'na da görebilirsiniz.

3.London Eye

Londra'nın dönme dolabı olarak bilinen bu yapı da şehirde gezilecek yerler arasında önemli bir yere sahip. Yaz aylarında İngiliz turistlerinde Londra'ya gelmesiyle aşırı bir yoğun turist trafiğine sahip olan bu dönme dolaptan şehrin muhteşem manzarasını seyredebilirsiniz.

4.Chinatown

Her büyük şehirde olduğu gibi İngiltere'nin başkenti Londra'da bir Çin mahallesi bulunmaktadır. Turistlerin daha çok birbirinden lezzetli yemekleri için tercih ettiği bu mahallede, şehrin en uygun fiyatlı restoranlarından bazılarını bulabilirsiniz. Yeme içmenin dışında birbirinden güzel hediyelik eşyalara sahip mağazalarında güzel bir alışveriş deneyimi yaşamak da mümkün.

5.Leicester Meydanı

Londra'da yapılacak en güzel şeyler arasında, Leicester Meydanı'nın çevresindeki kafelerde bir şeyler içmek veya restoranlarında eşsiz balık ve patates kızartması yemek de vardır. Bunun yanında meydan çevresinde birçok alışveriş mağazası da bulmak mümkün. Şehrin en yoğun turist trafiğine sahip olan bu meydana da mutlaka uğrayın deriz.

6.Londra Müzeleri

Londra'da kültürün tadını çıkarmak istiyorsanız müzeleri görmek şart. Ancak şehirdeki müzeler genel olarak pahalı olduğundan dolayı, Türk turistlerin birçoğu  tarafından es geçilmektedir. Ancak şehirde ücretsiz olarak gezebileceğiniz müzelerin olduğunu da unutmayın. Mesela İngiliz Müzesi Londra'da ücretsiz olarak gezilecek yerler arasında yer alır.

Bunun yanı sıra, Doğal Tarih Müzesi de sergilediği yüzbinlerce eseri ile şehirdeki en çok ziyaret edilen müzeler arasında gelmektedir. Ana salon içerisinde yer alan Diplodocus iskeleti ile bir fotoğraf çektirerek gezinize başlayabilirsiniz. Daha eski fosilleri ve doldurulmuş hayvanlarını da görmeyi unutmayın.

Victoria ve Albert Müzesi de, Londra'nın en çok sevilen müzeleri arasında gelir. V&A müzesi ise dünyanın dört bir yanından gelen moda ve yaşam araçlarının yanı sıra şovda sanat eserlerine de sahiptir. Burada sanat öğrencilerinin yapmış olduğu klasik heykelleri ve demir işlerini görebilirsiniz.

Samsung dijital keşif merkezi adı müze ise, modern teknoloji ile tarihi ve kültürü keşfetmek için yüzlerce ücretsiz etkinliğe sahiptir. Daha çocuklu ailelerin ziyaret ettiği bir yer olarak biliniyor olsa da, her yaştan ziyaretçinin sevebileceği cazibe merkezlerinden.

7.Oxford Caddesi

Londra'da alışveriş denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri olan Oxford Caddesi, lüks mağazaları ile bilinen bir yer. Ancak burada orta bütçeli ziyaretçilerin alışveriş yapabileceği daha küçük mağazalarda bulunabilmektedir. Sadece Londra'nın değil Avrupa'nın da en işlek alışveriş caddesi olarak bilinir ve 300'den fazla mağazası ile eşsiz bir alışveriş deneyimi sunmaktadır. Tasarımcı mağazalara ve Debenhams ve House of Fraser gibi uluslararası üne sahip mağazalara düşene kadar alışveriş yapın. Selfridges, mevsimlere göre değişen karmaşık ve güzel pencere ekranlarına sahiptir. Bunlar sıklıkla etkileşimli pencerelere sahiptir ve ünlü sanatçılar tarafından çalışır.

8.Buckingham Sarayı

Buckingham Sarayı'na bir göz atmak için Green Park'ta dolaşmadan Londra'ya bir gezi tamamlanmamıştır. Saray, 1837'den beri İngiliz Kraliyet Ailesi'ne ev sahipliği yapmaktadır. 775 oda ve Londra'nın en büyük özel bahçesine sahiptir.

Sarayın bir kısmı ziyaretçilere açıktır, böylece kraliyet yaşam tarzının küçük bir parçasını görebilirsiniz. Dışarıdan, dünyaca ünlü Muhafız Değişimi'ni izleyin. Bu prosedür her gün birkaç kez gerçekleşir ve hepsi ikonik Londra ayısına sahip olan tarihi bir geleneğe ve Kraliyet Muhafızlarının en büyük disiplinine tanık olmak için harika bir fırsattır. Londra'da gezilecek yerler arasında olmazsa olmazlardan olan bu sarayı da listenize mutlaka ekleyin deriz.

9.Tower Bridge

Yüksek seviyeli yürüyüş yollarından muhteşem panoramik manzaralar seyredin ve Londra Yaşamını Cam Zemin üzerinden görme heyecanını yaşayın.

Tower Bridge'in bilinmeyen kahramanlarının ayak izlerini takip edin. Hikayelerini ortaya çıkarın ve Londra'nın gerçek gizli mücevherlerinden biri olan muhteşem Viktorya Motor Odalarında çalışma Köprüsü atmosferine dalın. Burası Londra'yı en iyi seyredebileceğiniz yerlerden biri. Bu yüzden mutlaka uğramanız gereken bir yer de diyebiliriz.

10.London Tower (Londra Kalesi)

Londra Kalesi olarak da bilinen bu tarihi yapı, uzun yıllar boyunca infazların gerçekleştiği, birçok önemli ismin esir tutulduğu yapılardan. Binaları ve arazileri tarihsel olarak bir kraliyet sarayı, siyasi bir hapishane, bir infaz yeri, bir cephanelik, bir kraliyet nane, bir hayvanat bahçesi ve bir kamu kayıt ofisi olarak hizmet vermiştir.

Thames Nehri'nin kuzey kıyısında, Tower Hamlets ilçesinin en batı kısmında, merkezi Londra Şehri sınırında yer almaktadır. İç "perde" nin Beyaz Kule'yi çevreleyen 13 kulesi vardır, bunların en bilineni Kanlı Kule, Beauchamp Kulesi ve Wakefield Kulesi'dir. Dış perde, aslen Thames tarafından beslenen ancak 1843'ten beri boşaltılmış hendekle çevrilidir.

Hendek dışındaki duvarın toplar için mazgalları vardır; Onların yanında, modern topçu eserleri törenle devlet vesilelerle ateşlenir. Binaların tüm kompleksi 18 dönüm (7 hektar) kaplar.

Araziden tek giriş güneybatı köşesinde, şehirden; nehir hala Londra'nın önemli bir otoyoluyken, 13. yüzyıl su limanı çok kullanıldı.

Takma adı olan Hainler Kapısı, uzun zamandır devlet hapishanesi olarak kullanılan Kuleye getirilen mahkumlardan kaynaklanmaktadır. Şimdi Beyaz Kule'yi işgal eden silahlar ve daha sonra 17. yüzyıldan kalma bir tuğla bina, Orta Çağ'ın başlarından modern zamanlara kadar ev kolları ve zırhları.

Kraliyet Armaları olarak yönetilen bu koleksiyonun çoğu 1996 yılında Leeds'de yeni bir müzeye taşındı.

Londra'da gezilecek yerler listesi tabii bu listenin dışında daha birçok turistik cazibe merkezini kapsamaktadır. Gerek müzeleri, gerekse tarihi yapıları ve anıtları göz kamaştıran bu şehir için en azından 2 gününüzü ayırın deriz.

Kaynak ; https://neredekalinir-oteller.com/

Güncellenme Tarihi : 9.6.2020 17:08

İLGİLİ HABERLER