Spor
  • 1.5.2006 00:05

LORANT: SİVASSPOR'U BIRAKIYORUM

İSMAİL GÜNEŞ
SİVAS  - Turkcell Süper Ligi'nin 32. haftasında Sivasspor, kendi sahasında Kayserispor'a 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup olurken, Sivasspor Teknik Direktörü Werner Lorant, büyük bir ihtimalle lig sonunda takımdan ayrılacağını söyledi.


Sivasspor Teknik Direktörü Werner Lorant, karşılaşmanın ardından düzenlediği basın toplantısında, bu tür maçların oyun akışının hiçbir zaman belli olmadığını belirterek, "Ama bu maça bakarsak 28. saniyede 1-0, 6. dakikada 2-0. Tabii o golleri yiyince maçın akışını siz de anlarsınız" dedi.

Werner Lorant, alınan farklı mağlubiyetin rakip takımın defans ağırlıklı oynamasından kaynaklandığını da kaydederek, "Derin defans yapan ve öne geçen bir rakibe karşı oynuyorsak, yapacak bir şey kalmamıştır. Bunların bilincindeyim. O yüzden ben bu malubiyeti unuttum. Önümüzdeki 2 maça bakacağız. Konya'da yine değişik bir taktikle oynayıp, bu farklı mağlubiyeti telafi ederiz. Son maç olan Ankaraspor maçını da iyi bir sonuçla bitiririz" diye konuştu.


Bu sezon için genel bir değerlendirme de yapan Lorant, "Benim düşünceme göre oyuncularım, ellerinden geleni yaptılar. 40 puan topladık. Bugün de çok iyi bir takıma karşı mağlup olduk" ifadelerini kullandı.


Yarın Sivasspor yönetimi ile son kez masaya oturacaklarının hatırlatılması üzerine, "Şimdilik bununla ilgili bir bilgim yok" diyen Lorant, "Bunu ilk defa sizden duyuyorum" dedi.
Bir gazetecinin, 'Yönetimle gidip gitmeme konusunda hiç görüşmeniz olmadı mı?' sorusuna ise Lorant, "Sadece kısa bir görüşmemiz vardı. Bu kadar" yanıtını verdi.


Kendisinin lig bitiminde Sivasspor'dan ayrılıp ayrılmayacağının sorulması üzerine de Lorant, "Şu an gözüktüğü gibi sezon sonunda Sivasspor'da kalmayacağım" ifadesini kullandı.
'Lorant için Sivasspor sayfası tamamen bitti mi?' sorusuna ise Lorant, "Kesinlikle hayır. Çünkü önümüzde 2 tane daha maçımız var. Çok önemli maçlarımız. Lig bittiğinde de öncelikle bir tatile çıkacağım" yanıtını verdi.


Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise, alınan 5-0'lık galibiyet ile UEFA Kupası'na gitmek için önemli bir adım atıldığını belirterek, "Ligde alınan sonuçlardan sonra özellikle Trabzonspor ve Gençlerbirliği'nin mağlup olmaları, Sivasspor maçını bizim için UEFA şansımızı yeniden yaşatma açısından önemli hale getirdi. Sporcularım da bu bilinçle sahaya çıkarak, iyi bir sonuç aldılar. Onları tebrik ediyorum" dedi.


Son 2 haftada oynayacakları maçların da kendileri için önemli olduğunu belirten Sağlam, "Önümüzdeki Vestel Manisaspor maçı da bizim için önemli. Biz, 7 haftalık kötü gidişin sonunda bile UEFA konusundaki inancımızı hiç kaybetmedik. İçimizden bazıları bunu kaybetse de biz inancımızı kaybetmemiştik. İnşallah sezon sonunda UEFA Kupası'na da katılacağız" diye konuştu.


Ertuğrul Sağlam, Sivassporlu yöneticilere ve taraftara da teşekkür ederek, "Sivasspor, bu sezon Turkcell Süper Ligi'nin en başarılı takımlarından bir tanesi. Taraftarları da çok iyi. 5-0 geride olan bir takımın taraftar grubu, maç sonuna kadar takımını destekledi. İnşallah tüm taraftarlar hep böyle olur" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:24

İLGİLİ HABERLER