Asayiş
  • 30.5.2013 16:19

LPG’li spor otomobil alev topuna döndü

Üsküdar’da, LPG’li spor otomobil alev alev yandı. 3 kadın tek kapılı spor otomobilden son anda çıkarken, organizatör olduğu öğrenilen bir kadın gözyaşlarını tutamadı.

Alınan bilgiye göre; şef garsonluk yapan Seda Çaylak, Gülşah Sunguroğlu ve bir başka kadın arkadaşıyla 34 AY 012 plakalı otomobiliyle iş görüşmesine gitmek için yola çıktı. Otomobille bir süre ilerleyen Çaylak ve arkadaşları bir süre sonra yanık kokusu duymaya başladı. Önce kokunun dışarıdan geldiğini düşünen Çaylak ve arkadaşları, Küçük Çamlıca Caddesi kesişimine geldiklerinde otomobilin motor kısmında meydana gelen küçük çaplı patlamayla araçlarının yandığını anlayarak durdular. Tek kapılı spor otomobilden panik halinde inen kadınların yardımına çevredeki vatandaşlar koşmak istedi. Ancak LPG’li olan spor otomobil, kısa sürede bir alev topuna döndü. Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Otomobil alev alev yanarken olay yerine gelen polis ekipleri vatandaşları yanan otomobilden uzaklaştırarak çevre emniyeti aldı ve yolu trafiğe kapattı. Yanan otomobilde zaman zaman küçük çaplı patlamalar meydana geldi. Yaklaşık 15 dakika sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri, adeta alev topuna dönen otomobili söndürmek için çalışma başlattı. İtfaiye ekiplerinin kısa süren çalışması sonrasında yanan otomobil söndürülürken çevredekiler de rahat bir nefes almış oldu.

Öte yandan, yanan otomobilden son anda çıkan Seda Çaylak, Gülşah Sunguroğlu ve yanlarında bulunan arkadaşları, olay sonrasında büyük bir şok yaşadı. Sürücü Gülşah Çaylak yangının nasıl çıktıklarını anlamadıklarını dile getirerek, “Bir anda alev aldı. Araç LPG’li ama yangın ön kısımda başladı. Biz sesi duyduktan sonra kendimizi dışarı attık. Sonra da patladı. Araç alev alınca da kaputu açamadık LPG’li olduğu için yaklaşamadık” şeklinde konuştu.

Organizatörlük yaptığı öğrenilen Gülşah Sunguroğlu ise araçta patlamalar başlayınca arkadaşının koltuğunu ittiğini ifade ederek, “‘Atla aşağıya’ dedim. Araç tek kapılı. Ben arkada oturuyordum. Öndeki arkadaşlarımın koltuğunu ittim. Şoför olan arkadaşımı da aldım. Panik olduk bir anda. Kaputu açmak aklımıza bile gelmedi. Sadece itfaiyeyi aradık” şeklinde konuştu. Şokta olduğu gözlenen Sunguroğlu, yangın sonrasında gözyaşlarına hakim olamadı. Yanında bulunan arkadaşlarına sarılan Sunguroğlu bir süre gözyaşı döktü. Yangının söndürülmesinin ardından polis ekipleri kapatılan yolu yeniden trafiğe açtı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

(İHA)
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:53

İLGİLİ HABERLER