Dünya
  • 5.1.2014 21:43

Lübnan saldırısını El Kaide üstlendi

Perşembe günü Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyinde düzenlenen ve en az altı kişinin hayatını kaybetmesine yol açan saldırıyı El Kaide üstlendi.
DW.DE

Beyrut'ta bombalı saldırı

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, bir otomobile yerleştirilen bir bomba patlatıldı. İlk belirlemelere göre, Şiilerin yoğunlukta bölgede en az beş kişi yaşamını kaybetti.

Beyrut'un güneyindeki Harat Heirek'de bir otomobile bomba yerleştirilerek düzenlenen saldırıyı, El Kaide'ye bağlı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün üstlendiği açıklandı. Örgütün saldırıyı üstlendiği açıklamanın, radikal İslamcı bir Twitter hesabından yapıldığı bildirildi.

Perşembe günü düzenlenen saldırıda Şii Hizbullah milislerinin yoğun olarak yaşadığı ve merkezleri sayılan bölge hedef alınmıştı. Lübnan'daki Şii Hizbullah milisleri, iç savaşın sürdüğü Suriye'de Esad rejimine verdikleri destekle biliniyor.

Lübnan El Kaide lideri öldü

Öte yandan kasım ayında Beyrut'taki İran Büyükelçiliğine düzenlenen saldırının azmettiricisi olduğu gerekçesiyle kısa süre önce tutuklanan, El Kaide'ye bağlı Abdullah Azzam Tugayı'nın Lübnanlı lideri Mecid El Mecid'in askeri hastanede öldüğü bildirildi. Komada bulunan El Mecid'in, böbrek yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiği bildiriliyor.

©Deutsche Welle Türkçe
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:45

İLGİLİ HABERLER