Dünya
  • 11.4.2024 11:46

Lübnan'da Hizbullah karşıtı politikacı öldürüldü

Hizbullah karşıtı yetkilinin öldürülmesi Lübnan'da gerilimi artırdı

Pascal Sleiman Lübnan Kuvvetleri partisinin yerel koordinatörüydü

Honoring Pascal Sleiman: The final journey from Dora to Jbeil - Lebanon News

Hizbullah karşıtı bir partiden bir siyasetçinin ölümü, İran destekli milislerin sınırda İsrail askerleriyle çatışmaya devam etmesi nedeniyle Lübnan'da gerilime yol açtı.

Killing of party official fuels tensions in Lebanon | Reuters

Lübnan Ordusu, Hristiyan Lübnan Güçleri partisinin Beyrut'un kuzeyindeki Jbeil bölgesinde yerel koordinatörü olan Pascal Sleiman'ın Suriyeli bir çete tarafından kaçırılıp öldürüldüğünü söyledi.

Hussain Abdul-Hussain on X: "Man on left is Pascal Sleiman and his family.  He is a member of the Lebanese Forces party. Earlier today in #Lebanon, he  was kidnapped and his phone

Hizbullah ve Suriye hükümetine kararlı bir şekilde karşı çıkan LF, cinayeti "aksi kanıtlanana kadar siyasi bir suikast" olarak gördüğünü söyledi.

Ordunun soruşturmasında, "kaçırılan kişinin Jbeil bölgesinde arabasını çalmaya çalışırken çete tarafından öldürüldüğü ve cesedinin Suriye'ye nakledildiği" ortaya çıktı.

Ordu, Bay Süleyman'ın cesedini almak için Suriyeli yetkililerle işbirliği yapıyor. Sorumluların çoğu tutuklandı.

LF destekçileri Pazartesi akşamı Jbeil'deki yolları kısa süreliğine kapattılar.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah Pazartesi günü yaptığı konuşmada kendi grubunun bu olaya karıştığını yalanladı. Grubu suçlayanları mezhepsel gerilimi kışkırtmakla suçladı.

Milisler sıklıkla, LF'den veya LF'ye bağlı yetkililer de dahil olmak üzere muhaliflerine saldırmakla suçlanıyor.

Lübnan'ın bekçisi Başbakan Najib Mikati cinayeti kınadı ve şunları ekledi: "Bu zor koşullarda herkesi özdenetim kullanmaya, akıllı olmaya, söylentilere ve duygulara kapılmamaya çağırıyoruz".

Hizbullah, Gazze'de savaşın başlamasından bu yana Güney Lübnan'da İsrail ile neredeyse her gün sınır ötesi ateş alışverişinde bulunuyor. Çatışmaların yoğunluğu ve kapsamı giderek arttı ve bu da topyekün bir savaş korkusuna yol açtı.



 

Güncellenme Tarihi : 11.4.2024 11:55

İLGİLİ HABERLER