Spor
  • 31.7.2009 06:24

LUCESCU : ELANO, G.SARAY'IN SON YILLIRDAKİ EN İYİ TRANSFERİ

Cimbom'un yeni yıldızı Elano'yu eski hocası Lucescu anlattı: "Zeki, yetenekli ve lider özelliklerine sahip. Her maçı çözebilir. G.Saray'ın son yıllardaki en iyi transferi"
Galatasaray, transferde bir bombayı daha patlattı ve Manchester City'nin Brezilyalı yıldızı Elano Blumer'i kadrosuna kattı. Milli futbolcunun bugün İstanbul'a geleceği açıklandı.

19 MİLYON EURO
7 milyon Euro bonservis ücreti ödeyecek olan sarı-kırmızılılar, 4 yıllık imza anlaştığı orta saha oyuncusuna senede 3 milyon Euro ödeyecek. Maliyeti 19 milyon Euro'yu bulan Elano'yu Brezilya'dan Avrupa'ya ilk getiren Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Mircea Lucescu'ya sorduk. Doktoru izin vermediği için takımının çarşamba günü Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme ilk maçında Timişoara ile 2-2 berabere kaldığı maçta sahaya çıkamayan Lucescu'nun gün boyu telefonu kapalıydı. TSİ 21:00 sıralarında telefonunu açtı. Romen hoca, 9 Ağustos'ta ligde karşılaşacağı Metalurg Donetsk'in Avrupa Ligi 3. ön elemesinde Ljubljana ile oynadığı maçı izliyordu. Maçtan sonra 22:20'de bize geri döndü. Çarşamba 64 yaşına bastığı doğum gününü kutladıktan sonra bütün gün telefonu kapalı olduğu için sağlığını sorduk. "Elano transferini duyunca bütün gün telefonumu kapattım. Başıma geleceği biliyordum. Türkiye'den sayısız gazeteci arayacaktı. Bana ulaşan ilk gazetecisin" yanıtını verip Elano'yu anlatmaya başladı: "Çok zeki bir oyuncu. İnanılmaz yeteneklidir. Hem zeki hem de yetenekli bir futbolcu bulmak zordur. Ve Elano tam böyle bir oyuncudur. Sahada sorumluluk alır; lider özelliğini ortaya koyar. Rakip kaleye gitmenizi kolaylaştırır. Maç tıkanmış, forvette sıkıntı yaşanıyorsa, bu alana daha fazla destek olur. Uzaktan isabetli şutlarıyla bize çok maç kazandırdı. Duran toplarda da ustadır. Korner ve frikikte Shakhtar'a ondan daha iyisi gelmedi."

"İSTEMESE GİTMEZDİ"
Bu kadar övdüğü bir oyuncuyu neden sattığını da sorduk. Samimi bir şekilde; "Galip, İngiltere Premier Ligi'ne gitmek isteyen bir oyuncuyu tutamazsın. İngiltere'ye gitmeyi çok istiyordu. Üstelik bu transferden para da kazanıyorduk. Dolayısıyla satma kararı aldık. Sonuç itibariyle Galatasaray gerçekten çok çok iyi bir transfer yaptı. Bence son yıllarda yaptıkları en iyi transfer" yanıtını verdi.

ELANO KİMDİR?
14 Haziran 1981 doğumlu Elano Blumer, profesyonel olarak 2001 yılında Santos'ta futbola başladı. Brezilyalı hücuma dönük orta saha oyuncusu, 7 milyon Euro bonservis bedeliyle 2005'te Mircea Lucescu yönetimindeki Shakhtar Donetsk'e transfer oldu. Ukrayna ekibinin lig şampiyonluğunda önemli rol oynayan Elano, 2007 yazında 8 milyon Pound'a Manchester City'nin yolunu tuttu. 28 yaşındaki futbolcu, Santos, Shakhtar ve City'de oynadığı 241 resmi maçta 61 gol attı. 34 kez de Brezilya Milli Takımı forması giyen Elano, Sambacılar adına 6 kez fileleri havalandırdı. SABAH

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:00

İLGİLİ HABERLER