Spor
  • 15.6.2014 21:15

Lucescu'dan Galatasaray'a şok cevap

Galatasaray’ın teklifine yanıt beklediği Mircea Lucescu, “Gelemiyorum” dedi.
Rumen teknik adam, kendisini takımın başında görmek isteyen başkan Ünal Aysal’ı aradı ve Shakhtar Donetsk Başkanı Ahmedov’dan izin alamadığını belirttti.

Ahmedov’un, takımdan ayrılmasına onay vermediğini belirten Lucescu, Aysal’a, “Teklifinizle bana iade-i itibarda bulundunuz. Size çok teşekkür ediyorum. Ama burada 1 yıl daha sözleşmem var. Önümüzdeki yıl sözleşmem bitecek. O zaman emrinizdeyim. Seve seve gelip sizinle çalışırım” dedi.

Lucescu’dan gelen bu olumsuz yanıt üzerine başkan Aysal, teknik direktör arayışlarına yeniden başladı.

Galatasaray'ın başına geçip geçmeyeceği muamma olan Mircea Lucescu hakkında Ukrayna'dan çok net bilgiler verildi.

Galatasaray'ın Mircea Lucescu harekatında çok sıcak gelişmeler yaşanıyor. Ukrayna basını, Rumen çalıştırıcının kesin olarak Shakhtan Donetsk'te kalacağını yazdı.

Shakkhtar Donetsk kulübü başkanı Akhmedov ile bir görüşme yapan Lucescu, buna göre yıllık 4.5 milyon Euro karşılığında iki yıllık yeni bir sözleşmeye hayır dedi. Bunun üzerine Galatasaray cephesinden nasıl bir hamle gelceği merak ediliyor.Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal da konuyla ilgili açıklama yaptı. Ünal Aysal "Mircea Lucescu'yu kulübü bırakmıyor. Hollanda ya da Alman ekolüne yöneleceğiz" dedi.

Galatasaray'ın teklifini çok istemesine rağmen Shakhtar Donetks Başkanı'nı Ahmedov'u ayrılmaya ikna edemeyen Mircea Lucescu'nun üzgün bir şekilde başkan Ünal Aysal'a gelemeyeceğini iletti. Lucescu'nun Ünal Aysal teşekkür ederek "Teklifinize çok teşekkür ederim. Bana iade-i itibarda bulundunuz. Ancak buradan ayrılırsam yerime teknik adam bulamayacaklar. Şu an ben ayrılırsam takım da dağılır. Seneye sözleşmem sona eriyor. Uygun olursa neden olmasın" diyerek gelecek sezon için kapıyı açık bıraktığı öğrenildi.

Lucescu'dan bu cevabı alan Ünal Aysal, sarı kırmızılı takımın başına yeni bir teknik adam getirmek için kolları sıvadı. Ünal Aysal bu konuyla ilgili olarak yaptığı ilk açıklamada Alman veya Hollanda ekolünden bir teknik adamı takımı teslim edeceklerin söyledi. Bu arada Shakhtar Donetsk'in yeni sezon için 45 milyon Euro transfer bütçesi çıkardığı belirtildi. Ayrıca Lucescu'ya da 2 senelik mukavele önerildi. Rumen teknik adamın kısa süre içinde yeni kontrata imza atması bekleniyor.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:10

İLGİLİ HABERLER