Spor
  • 31.8.2007 03:12

MAÇ İZLEMEK SEKSTEN ÇOK DAHA FAZLA KALORİ YAKTIRIYOR

"118Footie.com" isimli internet sitesinin yaptığı bir araştırmanın sonuçları futbolsever erkeklere müjde niteliği taşıyor.

İngiltere’de yapılan bu araştırmaya göre, erkekler sadece futbol maçı izlemekle bile kalori yakabiliyor. Uzmanlar maç esnasında yakılan kalorinin seksle üç saatte yakıldığını açıkladılar.

İngiltere’deki takımların taraftarları arasında yapılan araştırmaya göre, futbolseverler 90 dakikalık bir maçta 1.000 ila 1.145 arasında kalori yakabiliyor. Maç izleyerek bu kadar kalori yakılabileceğinin kanıtlanması araştırmacılar için de sürpriz oldu. Araştırmanın sayısal verilerine göre futbolseverler, takımları gol attığı zaman sevinç içinde zıplarken 81.5, hakeme küfür ederken 60, oturdukları yerden yaptıkları tüm hareketlerle ise 688 kalori yakıyor. Tezahürat yaparken, dans ederken, boyun atkısını sallarken yakılan bu kaloriler, iki Big Mac’e, sekiz adet 440 ml’lik biraya eş değer bulundu.

Premier Ligi’nin son şampiyonu Manchester United’ın taraftarları maç izlerken en çok kalori yakan futbolseverler olarak birinci oldu. Manchester United’ı, Tottenham Hotspur ve Blackburn Rovers takımlarının taraftarları takip ederken, ligi 14. sırada bitiren Manchester City’nin taraftarları ise en az kalori yakan futbolseverler olarak listenin sonunda yer aldı. Bu rakamlar, takımlarının galibiyetiyle coşan taraftarların daha çok kalori yaktığını işaret ediyor. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:36

İLGİLİ HABERLER