Spor
  • 13.5.2013 16:13

Maç sonrası olaylarda 122 taraftara yasal işlem

ANKARA - Emniyet Genel Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Spor Toto Süper Lig'de oynanan Kasımpaşaspor-Kayserispor maçında sahaya yabancı madde attığı belirlenen 1 kişi hakkında, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna göre işlem yapıldı.
     Beşiktaş ile Gençlerbirliği arasında oynanan maçta, 4 kişinin sahaya usulsüz girdiği, 1 kişinin yasak madde bulundurduğu, 1 kişinin meşale bulundurduğu, 3 kişinin de meşale yaktığı belirlendi.
     Bu maçta, 3 taraftar hakkında müsabaka düzenini bozmaktan, 3 taraftar hakkında stada alkollü girmekten ve 40 taraftar hakkında da stat dışında polise taş, şişe ve sopa gibi maddeler atmaktan yasal işlem yapıldı.
     Fenerbahçe-Galatasaray maçında 11 taraftar hakkında işlem yapıldı. Bunların 8'inin stada usulsüz girdiği, 2'sinin meşale bulundurduğu, 1 kişinin de sahaya girdiği tespit edildi.
     Fenerbahçeli bir taraftarın bıçaklanarak öldürülmesi olayının faillerinin tespitine yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi.
    
     -PTT 1. Lig-
    
     PTT 1. Lig'de, Adana 5 Ocak Stadyumu'nda, Adanaspor ile Manisaspor arasında oynanan maçta, 2 kişi hakkında çirkin ve kötü tezahürattan, 6 kişi hakkında mala zarar vermekten, 3 kişi hakkında spor alanına bıçak sokmaktan, 6 kişi hakkında taşkınlık yapmaktan, 1 kişi hakkında meşale yakmaktan, 1 kişi hakkında da spor alanına patlayıcı madde sokmak ve kullanmaktan işlem yapıldı. Maçın ardından çıkan olaylarda 2 emniyet mensubu hafif yaralandı.
     Denizlispor-Bucaspor maçında 4 taraftar hakkında yasal işlem yapıldı, çıkan olaylarda 3 polis memuru ve 1 vatandaş yaralandı.
     Göztepe ile TKİ Tavşanlı Linyit Spor maçında ise koltukları kırdığı tespit edilen 4 kişi, meşale yaktığı tespit edilen 2 kişi, sahaya giren 1 kişi, stat dışında da polise mukavemet eden ve mala zarar veren 11 kişi hakkında işlem yapıldı.
     Göztepe'nin ligden düşmesiyle iş yerleri ve araçlara zarar verdiği tespit edilen 14 kişi hakkında da işlem yapıldı. Maç sonrası çıkan olaylarda, 20 polis memuru hafif şekilde yaralandı. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:22

İLGİLİ HABERLER