Spor
  • 27.9.2021 13:53

Maçlarda tezgah VAR

Hatayspor-Fenerbahçe maçında tartışma çıkaran karar: "Bu hata değil, kasıt"

Fenerbahçe'nin deplasmanda Hatayspor'a konuk olduğu maçta tartışma çıkaran bir pozisyon yaşandı. Sarı-lacivertli futbolcu Kim Min-jae'nin ceza sahası içerisinde topa elle yaptığı müdahale sonrası Hataysporlu futbolcular penaltı beklerken, hakem Abdulkadir Bitigen 'devam' kararı verdi.

Süper Lig'in 7. haftasında Hatayspor ile Fenerbahçe'yi karşı karşıya getiren maçın hakemi Abdulakdir Bitigen, tartışma çıkaran bir karara imza attı.

Fenerbahçe'nin Güney Koreli stoperi Kim Min-jae, kafasıyla uzaklaştırmak isterken topa eliyle müdahalede bulundu.

Hataysporlu futbolcular pozisyonda penaltı beklerken, hakem Abdulkadir Bitigen korner kararı verdi.

VAR hakemi Koray Gençerler de pozisyon için herhangi bir uyarıda bulunmadı.

Erman Toroğlu: "Ben olsam VAR hakemini direkt görevden aldırırdım"

Pozisyonu yorumlayan eski hakem Erman Toroğlu, "Ben federasyonda görevli olsam VAR'daki adamı direkt görevden aldırırdım. Bu hata değil, kasıt! Bu işin arkasında başka bir iş var" ifadelerini kullandı.

Fatih Terim: Bu VAR'ı yok etmek demek

"VAR'ı yok etmek demek"

"O kadar gereksiz, rakibin aklında dahi olmayan goller yedik ki iyi oynadığımız maçları iyi anlatamadık. Oyunumuz pek ön plana çıkmadı. Bugün hem oyun hem skoru aldık. Gençleri korumak da bir meziyet. Birçok pozisyon var. Sezon başından beri bir şey demiyorum ama Alpaslan'ın bir pozisyonu var ki bu varı yok etmek demek. VAR'dan bunun görülmemesi... O zaman hiç VAR hakemi falan koymamak gerekiyor. Olacak bir şey değil. Hem kart hem penaltı ama maalesef geçen sene saha içinde bu sene VAR'da arkadaşımız devam ediyor. Ama oyunumuzun önüne başka şeyler geçsin istemiyorum."

Güncellenme Tarihi : 27.9.2021 13:54

İLGİLİ HABERLER