Gündem
  • 13.1.2020 21:19

Macron'dan Ateşkes görüşmesine Hafter kalleşliği

"Libya'da Hafter'i desteklemiyoruz ama o söz sahibi" Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Rus mevkidaşı Vladimir Putin ile telefonda görüştü.

Libya krizine çözüm için Türkiye ve Rusya'nın öncülüğünde Moskova'da düzenlenen toplantılar devam ederken Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Rus mevkidaşı Vladimir Putin ile telefonda görüştü.

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Macron'un Libya'da "güvenilir, sürdürülebilir ve gerçek" bir ateşkes istediği kaydedildi.

"Hafter söz sahibi"

Macron ayrıca, Libya krizinin görüşüleceği Berlin'deki uluslararası konferansta diyaloğun destekleneceğini belirtti. Ancak Macron, ateşkes görüşmeleri sırasında "sahadaki gerçeklerin" dikkate alınması gerektiğini vurguladı. Fransa Cumhurbaşkanı, Hafter'in ülkenin büyük bir kesimin kontrol altında tuttuğunu ve siyasi olarak da söz sahibi olduğunu söyledi.

Diğer yandan Fransa'nın Libya'da Hafter'i desteklediğine dair iddiaları yalanlayan Macron, "Fransa Hafter ya da Sarrac yanlısı değil, ülkede BM'nin girişimlerini destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Almanya'nın başkenti Berlin'de bu ay içinde düzenlenmesi planlanan konferansa BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyelerinin yanı sıra Almanya, Türkiye, İtalya, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri katılacak.

 

 

Güncellenme Tarihi : 13.1.2020 21:26

İLGİLİ HABERLER