Dünya
  • 10.10.2020 11:50

Macron'un kızının itirafları Fransa'yı karıştırdı!.. Macron rezil oldu

Fransa Cumhurbaşkanı'nın eşi Brigitte'in ilk evliliğinden olan kızı Tiphaine, Paris Match dergisine, Elysee Sarayı'nda sık sık bakanlarla biraraya gelip onlara tavsiyelerde bulunduğunu anlattı. Tiphaine'in üvey babasının hükümetinde görev alacağına dair spekülasyonlar, Macron'un Trumpvari hanedanlık peşinde koştuğu yorumlarına neden oldu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u dış politika, koronavirüs ile mücadele ve ekonomi politikalarıyla eleştiren muhalefet, bu kez de bakanlara tavsiyelerde bulunmasıyla gündeme gelen 42 yaşındaki Macron'un kendisinden 25 yaş büyük eşi Brigitte'in ilk evliliğinden olan üç çocuğunun en küçüğü üvey kızı Tiphaine Auziere'ye (36) tepki gösterdi.

ABD'de Başkan Donald Trump'ın hiçbir siyasi tecrübesi olmayan kızı Ivanka ile damadı Jared Kushner'i Beyaz Saray'a götürüp danışmanlığa getirmesi hala tartışma yaratırken, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Trump'ın izinden gittiği ileri dsrüldü.

42 yaşındaki Macron'un kendisinden 25 yaş büyük eşi Brigitte'in ilk evliliğinden olan üç çocuğunun en küçüğü Tiphaine Auziere'in siyasi kariyere hazırlandığına dair işaretler, Fransa liderinin 'Trumpvari' hanedan kurma peşinde koştuğu iddiasını beraberinde getirdi.

Son dakika: Kızının itirafları Fransa'yı karıştırdı! Macron toğun ağzında...

Auziere, Fransız medyasından Paris Match dergisine verdiği röportajda, kabinedeki bakanlara hukuk, sosyal politikalara ilişkin tavisyelerde bulunduğunu kaydetti.

 

Son dakika: Kızının itirafları Fransa'yı karıştırdı! Macron toğun ağzında...

Auzière, FIFA Dünya Kupası'nda takımın Hırvatistan'ı 4-2 yenmesinin ardından 2018'de Élysée Sarayı'nda Fransa milli futbol takımının resepsiyonuna katıldı.

Calais kentinde yaşayan Macron'un Le Republique en March partisi için aktivistlik yapan 36 yaşındaki meslekten avukat üvey kızı Tiphaine'nin aile içi şiddetle mücadele, sınıfların kapatılması ve bir rüzgar çiftliğine karşı kampanya da dahil olmak üzere yerel sorunlarla mücadelede yer aldığı ifade edildi.

Auzière (sağda), annesi Brigitte Macron (ortada) Emmanuel Macron (solda) ile tanıştığında sadece on yaşındaydı.  Gelecekteki Fransız cumhurbaşkanı, 2017'de seçilmesinin ardından burada görülen, o sırada 17 yaşındaydı.

Auzière (solda) bildirildiğine göre endişeye neden oldu

36 yaşındaki Tiphaine Auzière, Fransız First Lady Brigitte Macron'un ilk evliliğinin en küçük kızı.  Üvey babası Emmanuel Macron'un Le République tr Mart partisinde yerel aktivist

Son dakika: Kızının itirafları Fransa'yı karıştırdı! Macron toğun ağzında...

'Yasalarla ilgili Adalet Bakanı Eric Dupond-Moretti ile tartışmak için Calais'den kalkıp Paris'e gittiğinden' söz ederek "Başka pek çok şeyin yanısıra, mağdurlara eşlik etme, hapishane reformu ve yeniden entegre olma süreci hakkında konuştuk" dedi.

'Elysee kuralları tarafından engellenmesine asla izin vermeyeceğini' vurgulayan Tiphaine Auziere, "Harekete geçerim ve daha sonra onları bilgilendiririm" ifadesini kullandı.

'Yasalarla ilgili Adalet Bakanıyla teati'

Yaşadığı Calais kentinde kadına yönelik şiddet, sınıf kapatmaların durdurulması, rüzgar enerjisi kullanılması gibi alanlarda mücadeleci aktivist kişiliğiyle tanınan Tiphaine Auziere'in medyaya 'Elysee Sarayı'nda sık sık bakanlarla biraraya gelip onlara tavsiyelerde bulunduğunu' anlatması, tartışmalara tuz biber ekti.

Macron'un Le Republique en March partisi için aktivistlik yapan 36 yaşındaki meslekten avukat üvey kızı, Paris Match dergisine'bakanlara sıklıkla kendi projelerini ve hatta bazen politikalarla ilgili kendi tavsiyelerini sunduğunu' söyledi.

'Yasalarla ilgili Adalet Bakanı Eric Dupond-Moretti ile tartışmak için Calais'den kalkıp Paris'e gittiğinden' söz ederek "Başka pek çok şeyin yanısıra, mağdurlara eşlik etme, hapishane reformu ve yeniden entegre olma süreci hakkında konuştuk" dedi.

'Elysee kuralları beni asla durduramaz'

'Elysee kuralları tarafından engellenmesine asla izin vermeyeceğini' vurgulayan Tiphaine Auziere, "Harekete geçerim ve daha sonra [onları] bilgilendiririm" ifadesini kullandı.

Macron'a annesiyle çıkmaya başladığında 'UFO' ismini takmış

Kendisi 10 yaşındayken 17 yaşında olan Macron'a annesiyle çıkmaya başladığında 'UFO' ismini taktığını ve bu lakabı kullanmaya devam ettiğini aktaran Auziere, üvey babasının 'zenginlerin lideri' olarak anılmasının kendisini yaraladığını belirtti.

'Elysee'de hoş karşılanmadı'

"İnsanlar onun neler yaptığını bilmiyor" diyerek 'partiyi Macron'un mesajını Paris dışına taşıyamamakla' suçlayan iki çocuk annesi genç kadın, 'müstakbel bir siyasetçi değil, sadece kararlı bir yurttaş' olduğunda ısrar etti.

Son dakika: Kızının itirafları Fransa'yı karıştırdı! Macron toğun ağzında...

"MACRON'UN ÜVEY KIZI SİYASİ KARİYER PEŞİNDE"

Sosyalist Parti (PS), aşırı solcu Boyun Eğmeyen Fransa hareketi (LFI) ve Fransa Komünist Partisi (PCF) partisi, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un üvey kızı Tiphaine Auziere'nin kabinedeki bakanlara tavsiyelerde bulunmasına tepki göstererek, "Macron'un kızı siyasi kariyer peşinde. Kabinenin Auziere'den ne gibi bir akıl alabilir" sözleriyle eleştirdi.

 

Güncellenme Tarihi : 11.10.2020 01:03

İLGİLİ HABERLER